Nieuw bij Lexicom MultiMedia: het Bluesound draadloos muzieksysteem

Bluesound: HiFi for a wireless generation

Omdat Lexicom MultiMedia uw specialist in streaming audio is, mag het nieuwe Bluesound systeem niet ontbreken in het assortiment.
Wie is Bluesound? Bluesound is een merk dat uit de NAD-fabrieken komt. De doelgroep bestaat uit mensen, die geen “traditionele” hifi-set hebben of willen, maar wel van muziek willen genieten in een goede kwaliteit. Maar ook wie al een audioset heeft en graag streaming audio wil toevoegen, kan met Bluesound alle kanten op.
Wat is Bluesound? Bluesound is een systeem, dat uit vier elementen bestaat, waarmee u zelf een set kunt opbouwen. Door deze vier losse elementen kunt u variëren en een set samenstellen die bij uw situatie past. Die elementen zijn: de Node (N100), de Powernode (N150), de Pulse (P300) en de Vault (V500).

  • De Node is een netwerkspeler met een optische uitgang, die kan worden aangesloten op een bestaande audioset. De Node is als het ware de instapmodule in streaming audio, internetradio en online muziekdiensten.
  • De PowerNode is een Node met ingebouwde DAC en versterker, zodat u alleen maar luidsprekers hoeft aan te sluiten. Ook heeft hij een subwoofer-aansluiting. Met zijn stevige 2×45 Watt kan hij veel verschillende luidsprekers aansturen.
  • De Vault is de alleskunner van het stel: hij kan CD’s rippen, opslaan op een interne 1TB harddisk en streamen. Je zou de Vault kunnen vergelijken met een soort NAS, maar dan eentje met extra functies. Hij is namelijk ook een draadloze muziekspeler en heeft een DAC aan boord.
  • De Pulse is een luidspreker met drie drivers, een ingebouwde DAC, een muziekspeler en in totaal 80 watt aan versterking.

In tegenstelling tot veel andere draadloze muzieksystemen, die uitsluitend MP3 of hooguit 16bit/44,1kHz aankunnen, is het Bluesound systeem geschikt voor resoluties tot 24bit/192kHz. Het systeem kan alle bekende formaten aan: FLAC, WAV, AIFF, AAC, WMA, MP3, etc.
Wanneer het systeem op uw netwerk is aangesloten, kan het alle muziek afspelen, waar die zich ook bevindt. Vault, NAS, computer, het maakt niet uit. U geeft aan, waar uw muziek is opgeslagen en Bluesound bouwt z’n eigen muziekbibliotheek op. Ook kan op elke Bluesound-module een USB-stick met muziek worden aangesloten.
Alle apparaten kunnen zowel met een Ethernet-kabel als via WiFi aan uw netwerk gekoppeld worden, met uitzondering van de Vault, die alleen een Ethernet-aansluiting heeft.
Het Bluesound systeem is comfortabel te bedienen met een gratis te downloaden app, die zowel voor iOS (Apple) als voor Android beschikbaar is.

Met Bluesound is een draadloos muzieksysteem op de markt gekomen, dat niet alleen geschikt is om uw hele huis van muziek te voorzien, maar dat tevens een hoogwaardige geluidskwaliteit biedt.
Voor meer informatie en/of een demonstratie kunt u bij Lexicom MultiMedia terecht. Naar verwachting zal het Bluesound systeem in mei 2013 leverbaar zijn.

Bluesound productoverzicht (gen2)

Voor een overzicht van alle Bluesound producten bij Lexicom MultiMedia klikt u hier.