Nieuw bij Lexicom MultiMedia: de Melco N1AH40 Digital Music Library

De voordelen van een NAS, zonder de nadelen? Melco!

Het merk Melco is in 1975 opgericht door Makoto Maki en staat voor Maki Engineering Laboratory Company. Maki is een enthousiast audiofiel; zijn bedrijf Melco ontwierp en fabriceerde uitsluitend hoogwaardige audiocomponenten, waaronder diverse buizenversterkers. Een hoogtepunt was de introductie van de 3500-serie draaitafels, die eind zeventiger jaren een nieuwe maatstaf in muziekweergave betekende.

Na dit zeer audiofiele begin heeft Melco zich ontwikkeld tot de grootste Japanse producent van geavanceerde computer-gerelateerde producten, die zijn gebaseerd op een uitgebreid traject van R&D (ontwikkeling en ontwerp). Denk hierbij aan producten als (draadloze) routers, Ethernet data switches en opslagmiddelen zoals NAS-drives (die worden verkocht onder de merknaam Buffalo).

Omdat Maki altijd een audiofiel is gebleven en omdat hij ontevreden was met de bestaande oplossingen voor computer-gerelateerde audioproducten, is de naam Melco weer als audiomerk tot leven gewekt. Geheel in de geest van de vroegere audioproducten wordt ook nu naar technologisch geavanceerde oplossingen gezocht, die zorgen voor een verbetering van de weergavekwaliteit en die tevens de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak op een hoger peil brengen.

Melco-nz-1-ah40-Sv-3-lexicom-multimedia

In de filosofie van Maki is de bron (draaitafel, CD-speler) de belangrijkste component. Maar bij het afspelen van digitaal opgeslagen muziek is er geen echt bron-apparaat in de traditionele zin. Er wordt gewerkt met een samenstelling van computer-gerelateerde apparaten (een router, een netwerk, een PC/laptop en een NAS) die het digitale bestand naar een netwerkspeler/streamer sturen. Maar van die hele samenstelling is alleen de netwerkspeler/streamer gebouwd als een audio-apparaat. De rest is eigenlijk bedoeld voor de overdracht van data. En inmiddels weten we, dat een muziekbestand andere eisen stelt dan een willekeurig databestand.

Daarom komt Melco met een serie apparaten, die de titel High Resolution Digital Music Library meekrijgen. Door een uitgekiende opbouw, waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het elimineren van storende invloeden die ontstaan door netwerk-gerelateerde oorzaken, alsmede een uitgekiend aansluitings- en bedieningsconcept is Melco er in geslaagd om een uniek product op de markt te brengen, dat alle voordelen van digitale muziekopslag heeft, maar niet de nadelen.

Lexicom MultiMedia heeft nu al de Melco N1AH40 demonstratieklaar in de showroom staan. Met een interne opslag van 4TB is dit voor de audiofiele muziekliefhebber een apparaat om van te watertanden! U bent van harte welkom om kennis te maken met dit nieuwe concept. U kunt uiteraard ook afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie.