Nieuw bij Lexicom MultiMedia: de Dynaudio Focus XD-serie

Na de zeer succesvolle Xeo-serie doet Dynaudio er een schepje bovenop en introduceert de Focus XD-serie

De draadloze Xeo-luidsprekers van Dynaudio zijn zeer succesvol en leveren enthousiaste reacties op, zowel bij kopers als bij de internationale audiopers. Niet alleen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de flexibiliteit, maar ook vanwege de geluidskwaliteit en het stijlvolle uiterlijk. Bovendien is het systeem bijzonder makkelijk aan te sluiten.
De maximale resolutie van 16bit/48kHz is voor de meeste muziekliefhebbers ruim voldoende, want een geripte CD-collectie, internetradio en de meeste streaming-muziekdiensten vallen onder die resolutie. Maar voor hardcore audiofielen is het een beperking.

Dus heeft Dynaudio nu de overtreffende trap in draadloze luidsprekersystemen geïntroduceerd: de Focus XD. Een compromisloze High End luidspreker, die is volgestopt met hoogwaardige technologie. De veeleisende audiofiele muziekliefhebber kan met de Focus XD genieten van High Resolution muziekbestanden tot en met 24bit/192kHz! Alle mogelijkheden van de Xeo zijn ook in de Focus XD aanwezig, maar in een hogere resolutie en met een grotere weergavekwaliteit.

Focus XD_800

 

Laat de naam Focus XD u niet misleiden: het is geen “gewone” Focus-serie die met een stapel elektronica actief is gemaakt. De Focus XD is een totaal nieuwe luidspreker, waarbij de drivers en de elektronica zeer exact op elkaar zijn afgestemd. Alle XD-luidsprekers zijn voorzien van de door Dynaudio zelf ontwikkelde “ESOTEC+”-drivers, waarbij elke driver zijn eigen versterker heeft. Dit zijn geen standaard Klasse D-versterkermodules, maar slimme digitale versterkerschakelingen die samen met een uitgekiende DSP (Digitale Signaal Processor) voor een optimale signaalverwerking zorgen. Het audiosignaal blijft in het digitale domein tot vlak voor de drivers, waardoor niets verloren gaat.

Al die digitale technologie heeft grote voordelen voor de muziekliefhebber. Niet alleen zijn er vele mogelijkheden om met de Dynaudio Focus XD een High End audiosysteem op te bouwen, maar ook kunnen de luidsprekers worden aangepast aan de plaats, waar ze komen te staan: neutraal, dicht bij een muur of in een hoek. Daarmee worden de storende invloeden van de kamer tot een minimum teruggebracht en zal de Focus XD perfect in uw kamer integreren. Ook kan de weergave van de hoge tonen worden aangepast aan uw wensen. En er is een USB-ingang voor upgrades, zodat u niet snel met een “verouderd” systeem zit!

Er zijn drie modellen: de Focus 200 XD 2-weg monitorluidspreker, de Focus 400 XD 2½-weg vloerstaande luidspreker en de Focus 600 XD 3-weg vloerstaande luidspreker. Doordat elke driver door een 150 Watt versterker wordt aangestuurd, zijn de vermogens respectievelijk 300, 450 en 600 Watt. De Focus XD-serie heeft stevige, resonantie-arme behuizingen van 19mm dik MDF met een basreflex-poort. De grilles zijn magnetisch bevestigd (dus geen lelijke gaten als u zonder grilles luistert) en de luidsprekers zijn leverbaar in Satin White of Satin Black lak, maar ook in Walnut of Rosewood houtfineer. Handgemaakte Deense kwaliteit!

De Focus XD biedt de veeleisende muziekliefhebber een scala aan mogelijkheden. Met de optionele Dynaudio Hub kan een draadloos systeem worden opgezet met een maximale resolutie van 24bit/96kHz, waarbij ook een multiroom-systeem tot de mogelijkheden behoort. Ook kunt u een digitale bron (netwerkspeler/streamer) aansluiten met een S/PDIF-kabel (RCA), waarbij de ene luidspreker de “Master” wordt en de andere de “Slave”. Dan is de maximale resolutie 24bit/192kHz. En zelfs een analoge bron kan op de Focus XD worden aangesloten, waarbij de gevoeligheid van de ingang kan worden aangepast aan de signaalsterkte.

Duizelt het u inmiddels? Kom naar Lexicom MultiMedia voor een persoonlijke demonstratie door één van onze adviseurs. Een demonstratie van de Focus XD zal u overtuigen van de grote kwaliteiten van dit systeem.