Nieuw bij Lexicom MultiMedia: de Cambridge CXR120 AV-receiver

De AV-receivers van Cambridge zijn opnieuw ontworpen en bieden nu ook streaming audio

De nieuwe Cambridge CX-serie, waarvan de CXA60 en CXA80 stereoversterkers, de CXN netwerkspeler en het CXC CD-loopwerk inmiddels bekend zijn, omvat ook twee AV-receivers: de CXR120 en de CXR200. Deze twee AV-receivers zijn bijna tweelingbroertjes, die zich alleen onderscheiden door het vermogen dat aan de luidsprekers wordt geleverd en de hoeveelheid aansluitingen.

Het belangrijkste nieuws is echter, dat deze twee AV-broertjes zijn voorzien van de streaming-module uit de CXN, zodat de dolgelukkige koper nu niet “slechts” wordt getrakteerd op een zeer compleet uitgeruste en uitstekend klinkende AV-receiver voor zijn Home Cinema, maar tevens over een netwerkspeler beschikt die zijn favoriete muziek vanaf een NAS kan afspelen, internetradio toegankelijk maakt en is voorzien van Spotify Connect. En die extra mogelijkheden maken de CXR120 en CXR200 wel héél erg interessant!

De basis van een goede versterker is de stroomvoorziening. Dat weet Cambridge ook en dus is er een lekker dikke ringkerntrafo aanwezig om alle onderdelen van de AV-receiver van de juiste hoeveelheid stroom te voorzien. Voor alle versterkers zet Cambridge echte Klasse A/B versterkermodules in. De CXR120 levert in stereo 2x120W aan 6 ohm (2x100W aan 8 ohm) en wanneer alle 7 kanalen worden gebruikt is dat 7x60W aan 8 ohm. Voor de CXR200 luiden die cijfers: in stereo 2x200W aan 6 ohm (2x170W aan 8 ohm) of 7x120W aan 8 ohm. Kracht genoeg, dus.

Natuurlijk is er ook de nodige processorkracht aan boord om de diverse formaten te decoderen en op de juiste manier weer te geven. Cambridge heeft gekozen voor DSP´s van Cirrus Logic en een Panasonic HDMI-chipset, omdat deze volgens Cambridge de beste prestaties leveren. En de streaming-module is afgeschermd van al dit video-geweld, zodat het audiosignaal van deze module geen last heeft van ongewenste interferenties.
Beide CXR-machines beschikken over zeer veel aansluitmogelijkheden, waarbij de CXR200 er nog een paar meer heeft dan de CXR120. Zo heeft de CXR200 bijvoorbeeld de mogelijkheid om een “Zone 2” (lees: een andere kamer) van signaal te voorzien en heeft hij een mogelijkheid om te bi-ampen.

Veel interessanter dan een ellenlange opsomming van alle aansluitingen is de voorziening, dat een door de gebruiker te kiezen HDMI-input altijd stroom blijft houden. Het grote voordeel van die voorziening is, dat u de AV-receiver niet hoeft in te schakelen als u alleen maar even TV wilt kijken. Dat scheelt “gedoe” en het spaart stroom!
En natuurlijk moet hier worden genoemd, dat de CXR’s allebei geschikt zijn voor WiFi en geschikt zijn om met de BT100 Bluetooth Dongle te worden gebruikt.

Uit alle voorzieningen blijkt, dat Cambridge veel aandacht heeft besteed aan gebruiksgemak. Met deze CXR-broertjes horen de “moeilijk te bedienen AV-receivers” tot het verleden. De setup van de luidsprekers gaat automatisch, dankzij de bijgeleverde microfoon. De verbeterde en overzichtelijker menustructuur draagt ook een steentje bij aan het gebruikscomfort. Dit zijn met recht de beste AV-receivers die Cambridge ooit heeft gebouwd!

De CXR120 is inmiddels in de winkel van Lexicom MultiMedia aanwezig. Geïnteresseerd? Kom langs en laat u verrassen. De koffie staat klaar!

Direct bestellen in onze webshop? Klik hier