Nieuw bij Lexicom MultiMedia: de Cambridge Audio Azur 851N netwerkspeler

Cambridge Audio heeft nu een High End netwerkspeler/DAC/voorversterker: de Azur 851N

Cambridge Audio biedt naast de populaire en zeer betaalbare Stream Magic 6 v2 nu ook een model aan, dat het vlaggenschip van de Azur-lijn moet worden: de Azur 851N. Het gaat hier om een zeer veelzijdige combinatie van een netwerkspeler, digitaal/analoog-converter (DAC) en voorversterker. De 851N is opgebouwd met hoogwaardige componenten en herbergt de nieuwste technologie, zodat elk muziekbestand met een maximale geluidskwaliteit wordt weergegeven. Zelfs het streamen vanaf een smartphone, tablet of laptop klinkt beter dan u tot nu toe gewend was. En omdat de 851N ook is voorzien van vele aansluitmogelijkheden, kan hij het hart vormen van een moderne (digitale) audioset die zelfs de meest verwende muziekliefhebber doet watertanden.

Technologische hoogstandjes en geselecteerde componenten
De 851N is opgebouwd rond de inmiddels beroemde ATF2 24bit/384kHz upsampling-technologie, die Cambridge Audio in eigen huis heeft ontwikkeld. Deze ATF2 (Adaptive Time Filtering) zorgt voor een weergaloze detailweergave, welke digitale bron u ook gebruikt. Narigheden als “jitter”, die de weergave van digitale muziekbestanden kunnen verzieken, worden krachtdadig onderdrukt, zodat u geen genoegen hoeft te nemen met een levenloos, plat geluid en een uitgeklede basweergave. De 851N accepteert sample-rates tot en met 24bit/192kHz aan elke (!) ingang en dat is een bijzonderheid. Het maakt niet uit, hoe of waar u uw digitale muziekbestanden hebt opgeslagen: met de Azur 851N klinkt de muziek zoals de artiest deze bedoeld heeft.

Een achterzijde vol aansluitingen
De 851N biedt u een ongelooflijke hoeveelheid aansluitmogelijkheden: vijf USB-poorten, twee optische digitale aansluitingen, twee coaxiale (RCA) en gebalanceerde (XLR) digitale aansluitingen, Ethernet en WiFi. En niet alleen de ingangen, maar ook de uitgangen zijn van High End niveau: analoog gebalanceerd (XLR) en single-ended (RCA), digitaal coaxiaal en optisch. Bovendien is er een IR control repeater, zodat “apparaten-haters” de 851N desgewenst uit het zicht in een meubel kunnen zetten. Minpuntje: dan ziet u de schitterende kleurendisplay niet.

De 851N: van buiten en van binnen mooi
De 851N is niet alleen ontwikkeld om optimale audioprestaties te leveren, maar ook om gezien te worden. De splinternieuwe 4,3 inch TFT kleurendisplay toont albumcovers en aanvullende informatie. U kunt de 851N bedienen met de infrarode afstandsbediening of met de App via uw tablet of smartphone. Het aparte, geheel metalen chassis is voorzien van stijve aluminium front-, boven- en zijpanelen die er niet alleen erg mooi uitzien, maar die tevens ongewenste resonanties minimaliseren en dus de audioprestaties maximaliseren.

Universele inzetbaarheid
Spotify Connect, Apple AirPlay, Internetradio, DSD via USB, MP3, AAC, WMA, FLAC, Apple, Ogg Vorbis, enzovoort. Veel digitale in- en uitgangen, de belangrijkste digitale streaming muziekdiensten en de meestgebruikte digitale formaten worden herkend, inclusief de hoogste resoluties die worden gebruikt om muziek op te slaan en/of te streamen. En dat allemaal met een verbluffende 24bit/192kHz helderheid. Met de optionele BT100 kunt u ook via Bluetooth streamen. Dankzij de krachtige interne processors, die via internet van upgrades kunnen worden voorzien, is de Cambridge Audio Azur 851N ook toekomstbestendig.

De processorkracht van de 851N
Cambridge Audio heeft twee Analog Devices AD1955 digitaal/analoog-converters (DACs) ingezet: één voor het linker kanaal en één voor het rechter kanaal, waardoor de overspraak voorbeeldig laag is en de audiosignalen met de grootst mogelijke natuurgetrouwheid worden omgezet. De lineaire voeding is gebaseerd op een forse ringkerntransformator; een hagelnieuwe Zander processor maakt niet alleen 24bit/192kHz streaming via WiFi mogelijk, maar verzorgt ook de snelle en intuïtieve gebruikers-interface.

Concurrerende prijs
Wie het bovenstaande leest, zal waarschijnlijk al hebben gedacht aan een prijskaartje dat boven € 2.000,– ligt. Maar niets is minder waar! U kunt deze fenomenale machine al voor € 1.699,– kopen! Is dat een meevaller of niet? Welk merk biedt zoveel hoogwaardige technologie en zoveel audiofiele klankkwaliteit voor deze prijs? Juist. Alleen Cambridge Audio. Dus kom naar de winkel van Lexicom MultiMedia of maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie. De koffie staat klaar!

Bestellen? Klik hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.