Naim SUPERNAIT 3 en NAIT XS 3 geïntegreerde versterkers

Zes jaar na de introductie van de NAIT serie 2 versterkers komt Naim met de 2x 80 Watt SUPERNAIT 3 en de 2x 70 Watt NAIT XS 3 uit, zes jaar waarin hard is gewerkt aan het verbeteren van de circuits van zowel de voeding, de eindversterker als de voorversterker waaraan een MM phono versterker is toegevoegd. Het resultaat is een meer intieme weergave met extra drive op zowel de luidsprekers als via de hoofdtelefoonuitgang. Daarmee worden het ideale partners voor streamers, CD spelers, platenspelers en andere bronnen.

Intern zijn in klasse A ingestelde voorversterkers actief die tegelijk kunnen werken als hoofdtelefoonuitgang. Keramische isolatoren minimaliseren en capacitieve koppeling tussen het chassis en de uitgangstransistoren voor de hoogste geluidskwaliteit. Alle ingangen zijn individueel ontkoppeld voor minimale ruis en interferentie, terwijl de interne schakelingen werken met constante stroombronnen, een techniek die rechtstreeks afkomstig is van de NAC 552 referentie voorversterker. De tweede versterker trap hoeft niet langer gebruik te maken van in cascade geschakelde extra transistoren, waardoor de stijgtijd van de versterker wordt verbeterd en de stabiliteit toeneemt. De MM phono voorversterker kent drie lagen: de high-gain versterking, de passieve RIAA correctie en de stuurtrap. Dat zorgt voor een excellente ruiswaarde, RIAA correctie tot buiten de audioband en een grote dynamische headroom.

De SUPERNAIT 3 en de NAIT XS 3 zijn te upgraden met een extra voeding, een eindversterker of andere kabels. De Naim’s zijn herkenbaar aan hun zwarte van poedercoating voorziene behuizing, hun zwart geanodiseerde, geborstelde voorfront en het verlichte Naim logo. Standaard worden de versterkers voorzien van een IR afstandsbediening (RC5), netsnoer, link plug en handleiding.

Features

  • – Klasse A hoofdtelefoonuitgang
  • – Alps Blue Velvet volumeregelaar
  • – Alps Blue Velvet balansregelaar (alleen SUPERNAIT 3)
  • – Reed relais input keuze
  • – Keramische isolatoren voor de power transistoren
  • – Galvanisch gescheiden en geïsoleerde microprocessor besturing
  • – Tegen microfonie geïsoleerde PCB’s

De Naim SUPERNAIT 3 is nu leverbaar voor een prijs van € 4395,-, de NAIT XS 3 kost € 2795,-

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.