Naim ondersteunt nu ook de lossless streamingdienst Tidal

Naim ondersteunt nu Tidal en komt tegelijk met een extra update.

De Naim netwerkspelers, inclusief de Uniti-modellen en de Mu-so, waren al geschikt om muziek te streamen via Spotify Connect, waardoor een ongelooflijk grote bibliotheek met miljoenen muziektitels de woonkamer binnenkwam. Maar eigenlijk is het zonde om een High Resolution muziekmachine alleen te gebruiken voor het beluisteren van gecomprimeerde MP3’tjes. Er is op het gebied van internet-muziekdiensten zo veel méér mogelijk!

Daarom is het goed nieuws, dat Naim met ingang van 6 oktober 2015 de lossless streamingdienst Tidal ondersteunt. Alle Naim netwerkspelers en Uniti-modellen die 24bit/192kHz-compatible zijn, kunnen hiervan profiteren. En natuurlijk geldt dat ook voor de Mu-so, die recentelijk is bekroond met een EISA-Award.

Tidal is een wereldwijd entertainment-platform, dat een internet-muziekdienst biedt met ruim 35 miljoen muziektitels, die lossless beluisterd kunnen worden. Dat betekent: minstens CD-kwaliteit (16bit/44,1kHz). Een vergelijking: MP3 haalt in het gunstigste geval 320 kBps (maar meestal is het beduidend minder), terwijl CD-kwaliteit 1141 kBps betekent! Dus dat betekent: een geluidskwaliteit die recht doet aan de kwaliteiten van uw fraaie Naim-machine.

Daarnaast biedt Tidal nog veel meer: ruim 85.000 High Resolution video’s, exclusieve content, enzovoort. Ontdek alle mogelijkheden via de website van Tidal (klik hier).

Naim_Tidal_Promo2-lexicom
Gratis testen

Alle Naim-bezitters en alle verstandige mensen, die nu onmiddellijk een Naim netwerkspeler, Uniti-model of Mu-so kopen, kunnen Tidal 90 dagen gratis uitproberen.

De update is vanaf dinsdag 6 oktober beschikbaar voor alle netwerkspelers en Uniti-modellen. Bezitters van een Mu-so zullen op die dag een eenvoudige “wizard” tegenkomen in de Naim app.

Uiteraard is de Tidal-compatibiliteit keurig geïntegreerd in de Naim app, zodat de bediening geen problemen oplevert.

Het gebruiken van Tidal vereist de meest recente versie van de Naim app (zie hieronder bij 3) Meer uitleg over het upgraden vindt u hier. Lees vóór het updaten de beschrijving.

Nog meer nieuws van het update-front

1) Voor de netwerkspelers en Uniti-modellen (24bit/192kHz compatible): Firmware versie 4.4
• Tidal-ondersteuning;
• Update voor de klok: de gebruiker krijgt nu de mogelijkheid om de zomertijd handmatig of automatisch aan te passen;
• Diverse kleine prestatieverbeteringen en diverse “bugs” die zijn verholpen.

2) voor de Mu-so: Firmware versie 1.3
• Tidal-ondersteuning;
• Multiroom-ondersteuning: de Mu-so kan niet langer slechts de “slave” zijn van een Naim netwerkspeler, maar ook de “master”, zodat maximaal 4 ruimtes kunnen worden aangestuurd vanaf de Mu-so;
• Update voor de klok: de gebruiker krijgt nu de mogelijkheid om de zomertijd handmatig of automatisch aan te passen;
• Gapless playback;
• Seek2Time om met de scroll-bar van de Naim app te zoeken;
• 32bit-ondersteuning;
• Diverse kleine prestatieverbeteringen en diverse “bugs” die zijn verholpen.

3) Naim app: Android versie 1.6, iOS versie 4.6
• Tidal-ondersteuning;
• De volumeregelaar kan nu zichtbaar worden gemaakt op elk scherm van de app. Dit kan worden ingesteld in het instellingen-menu.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.