MartinLogan luidsprekers in Leidschendam

Goed nieuws voor de ware muziekliefhebber is dat Lexicom Multimedia dealer is geworden van het legendarische luidsprekermerk MartinLogan. Na een jarenlang zieltogend bestaan in Nederland. omdat de vertegenwoordiging vanuit de USA was gegund aan een Frans bedrijf voor zowel Frankrijk als de gehele Benelux, is er nu ruime aandacht vanuit ons eigen land en daarmee is de weg open om niet alleen luidsprekers te kunnen leveren maar tegelijk volledige ondersteuning en service te waarborgen.

Voor wie de naam nieuw is, MartinLogan is leverancier van elektrostatische panelen ondersteund voor de lage tonen door een passieve of actieve woofer, die met zijn eigen baskast is geïntegreerd in het ontwerp. Het bedrijf is begin jaren ’80 opgericht door twee legendes in de audio industrie: Gayle Martin Sanders en Ron Logan Sutherland, wat duidelijk maakt waar de naam vandaan komt. Gefocust op het maken van ’s-werelds beste luidsprekers brachten zij de Monolith naar de CES in 1983 en trokken de aandacht met de eerste correcte integratie van een elektrostatisch membraam voor de midden- en hogetonen en een conventionele woofer voor het laag. De luidsprekers werden steeds groter en kostbaarder gedurende de jaren en behielden nadelen zoals de fysieke omvang en de bundeling van midden- en hogetonen vanwege het vlakke paneel.

De bundeling werd opgelost door het paneel te buigen en een nieuwe techniek toe te passen voor de tweeter sectie, Folded Motion tweeter technology, een gevouwen film die als en gordijn beweegt en de hoge tonen weet te spreiden. Een kapitaalsinjectie in 2005 gaf bovendien de mogelijkheid om ook kleinere luidsprekers betaalbaar op de markt te brengen.

De huidige productielijn van MartinLogan omvat vele modellen en daarvan zijn door het team van Lexicom Multimedia een viertal types geselecteerd:

ElectroMotion ESL en ElectroMotion ESL-X,

Masterpiece ESL 9 en Masterpiece Impression ESL 11A

In prijs variërend van € 1.775,- tot € 7.100,- per stuk.

De twee ElectroMotion types en de Masterpiece ESL 9 verschillen onder meer in paneelafmeting en aantal passieve woofers, het Masterpiece model ESL 11A is uitgerust met een actieve subwoofer die via Anthem ARC software in te regelen is op de luisterruimte.

Op onze productpagina’s stellen wij de modellen nader aan u voor en uiteraard bent u van harte welkom in onze winkel aan de Leidsekade 1, Leidschendam om met eigen oren de kwaliteiten van deze legendarische, volkomen aan de huidige staat van techniek aangepaste modellen te komen te beluisteren.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.