KEF R Series

De nieuwe KEF R Series bij Lexicom MultiMedia

KEF heeft met trots hun vernieuwde R Series luidsprekers op de markt gebracht “Waarin alleen de naam hetzelfde is gebleven”, terwijl elk van de meer dan 1000 onderdelen van de luidsprekers opnieuw en alleen voor de R Series zijn ontworpen. Waarbij is geput uit de kennis en ervaring opgedaan met de KEF Reference Series luidsprekers. De R Series biedt keuze uit drie vloerstaande modellen, een monitor voor gebruik op een stand en bijpassende thuistheatermodellen. Voor elke luidspreker claimt KEF: “De beste weergave die KEF ooit in deze categorie heeft gebouwd”. De bij Lexicom MultiMedia permanent beschikbare types zijn de R11, R7 en R5 vloerstaanders en de R3 monitor.

Voor alle modellen gelden de volgende highlights:

“UNI-Q”, de nieuwe R Series beschikt over een nieuwe twaalfde-generatie versie van de met KEF’s in-house simulatie- en analysetools ontworpen Uni-Q. Door de tweeter in het akoestisch middelpunt van de midrange conus te plaatsen, komt het akoestische ideaal van een single point source een stuk dichterbij.

“R STARTS WITH REFERENCE”, elk model is uitgerust met grote technische vernieuwingen waarvan de meeste afkomstig zijn uit de Reference Series.

“SHADOW FLARE”, heeft te maken met het afstralingspatroon van de tweeter dat niet langer wordt gehinderd door de zichtlijn van de kastranden. Shadow Flare is een innovatieve manier om schadelijke diffractie van de behuizing voor delicate hoge frequenties te verminderen. Shadow Flare is een zorgvuldig geprofileerd overgangsoppervlak waardoor het waveguide-effect van Uni-Q wordt verruimd.

“LOW FREQUENCY DRIVERS”, geeft aan dat de conus van de woofer bestaat uit een tweedelige structuur, waarbij een dunne laag van aluminium bovenop een papieren conus rust. Enorme stijfheid, gecombineerd met de unieke geometrie van de conus, zorgt voor een pure, pompende beweging voor zowel punch en tempo. Voor een nauwkeurige afstemming van deze krachtige driver heeft KEF ook het magneetsysteem geheel opnieuw ontworpen voor een gelijkmatiger magnetisch veld.

“CABINET BRACING”, is uitgerust met constrained layer damping. Dit systeem maakt gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface en is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen die anders het geluid en de muziek op kunstmatige wijze zouden veranderen.

“FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY”, waarbij voor elke poort met “computational fluid dynamics” de flare

en het profiel van elke poort is berekend om turbulentie tegen te gaan. Flexibele poortwanden voorkomen dat lengte resonanties het middengebied kleuren.

“MICROFIBRE GRILLES”, zijn voor de R Series dusdanig gecreëerd om ook met grilles optimaal te presteren. Alle grilles worden met de hand vervaardigd en geperst middels verhitting onder druk van dertien lagen composietmateriaal. De grilles passen bij de ton-sur-ton-benadering: grijs voor de behuizing in wit, bruin voor walnoot, en zwart voor de zwarte kasten. De randen van de grilles worden op een verfijnde manier manier gepolijst.

Alle modellen worden leverbaar in drie finishes: hoogglans wit, hoogglans zwart en een walnoot versie. De adviesverkoopprijzen zijn ongeacht de finish:

  • R11  € 2.499,-
  • R7   € 1.599,-
  • R5   € 1.199,-
  • R3   €   799,-

Voor home cinema toepassing zijn er de R2C Center luidspreker, de R8a surround satellieten en de R400b subwoofer leverbaar.

Voor meer informatie en om de KEF R Series uitgebreid te kunnen beluisteren kunt u terecht bij Lexicom MultiMedia. Modellen zijn bij ons verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.