RA180 versterker van Hifi Rose bij Lexicom

Vanaf dinsdag 21 juni hebben we de speciale versterker van Hifi Rose bij Lexicom MultiMedia in de winkel staan. We mochten deze al eerder beluisteren en waren eigenlijk gelijk enthousiast.

De HiFi ROSE RA180 is een hoogwaardige Hi-Fi versterker en combineert moderne technologie met een prachtige overdadige retro styling en een vleugje steam punk. Met deze optiek biedt de versterker een prachtig contrast met de minimalistisch ogende netwerkspelers, waarmee HiFi ROSE de audiomarkt inmiddels heeft veroverd.

Analoog genieten

Deze puur analoge versterker is voorzien van een paar gebalanceerde XLR-ingangen en drie ongebalanceerde stereo RCA-lijningangen. Gebruik je deze versterker in een home cinema setup, dan voer je het signaal via de Bypass ingang in. Vinylliefhebbers worden ook niet vergeten. De RA180 is voorzien van een geïntegreerde RIAA phono voorversterker met een omschakelbare MM/MC versterkingskarakteristiek. Met de low-band bass turnover en de high-band roll-off is de klank van (oud) vinyl helemaal naar wens bij te schaven. De klankkleur van de muziek is naar wens via de toonregeling in te stellen. Wil je er graag een subwoofer op aansluiten voor een nog dieper doorlopend laag? De RA180 heeft eveneens een subwoofer uitgang. Puristen kunnen de gehele toonregeling met een druk op de knop uitschakelen zodat kleuring en vervorming tot een absoluut minimum worden teruggebracht.

Klasse AD versterking

De RA180 is voorzien van vier krachtige Klasse AD mono eindversterkers met een vermogen van maar liefst 200 Watt aan 8 Ohm per kanaal. HiFi Rose maakt hierbij gebruik van een hybride versterkingstechniek die de geluidskwaliteit van Klasse AB combineert met de efficiency van klasse D. In de versterking en in de krachtige switched power supply wordt gebruik gemaakt van supersnelle Gallium Nitride FET’s en over gedimensioneerde halfgeleiders waarmee de versterker een zijdezacht en zeer natuurlijke geluidskwaliteit met een hoge bandbreedte laat horen. De soundstage waarmee deze RA180 de muziek in de ruimte neerzet is magisch.

Bi-amping is standaard

Speciaal voor luidsprekers met gescheiden terminals voor de hoge en lage frequenties kan met deze versterker worden gekozen voor Bi-Amping. Een manier van versterking die door veel audiofielen wordt betiteld als de ultieme manier van versterking. Met de actieve crossover kan de scheidingsfrequentie voor midrange en tweeter perfect door de gebruiker zelf worden ingesteld. Vind je dit een beetje te ver gaan, dan kunnen deze versterkers ook worden gekoppeld waarmee een traditionele tweekanaals configuratie met een vermogen van 2x 400 Watt aan 8 Ohm wordt verkregen.

De HiFi ROSE RA180 wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee de motor gestuurde analoge volumeregeling ook op afstand kan worden geregeld. Gebruik je liever je smartphone? Via de RoseAmpConnect app bedien je de RA180 ook eenvoudig met je smartphone.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.