Hegel P30 voor- en H30 eindversterkers met Bowers & Wilkins of Dynaudio

Het team van Lexicom MultiMedia is verheugd over de komst van de Hegel P30 high-end voorversterker en de machtige Hegel H30 eindversterkers, elk met een mono vermogen van maar liefst 1.100 Watt. Deze geweldige combinatie waarin souplesse en subtiliteit wordt gecombineerd met brute kracht wordt graag gedemonstreerd aan de Bowers & Wilkins 802 D3 Prestige luidsprekers en/of de Dynaudio Confidence 30.

De Hegel P30 is de beste voorversterker ooit ontwikkelt door Hegel. Met de gepatenteerde technologie en de met de hand geselecteerde onderdelen is hij in de race voor de titel van beste voorversterker ter wereld. Ongeacht de prijs van andere producten. In tegenstelling tot wat vaak als gangbare opinie rondgaat, is de voorversterker juist één van de meest moeilijke versterkers om te ontwikkelen. Tegelijk is het een heel belangrijk en kwaliteit bepalend component in een audiosysteem. Een reden daarvoor is het zwakke signaal dat bij binnenkomst gemakkelijk last heeft van ruis en vervorming. Het meest kritische van de schakeling is de volumeregeling en dat is in de P30 een meesterwerk geworden. De fysieke knop heeft alleen tot taak het gewenste volumeniveau door te geven aan een rij van op gigahertz werkende MOS-transistoren die het muzieksignaal door een weerstandennetwerk sturen om de versterking te regelen.

Na de volumeregeling wordt het signaal door het versterkercircuit zelf geleid, waarin de Hegel SoundEngine technologie is opgenomen. Dat circuit, gecombineerd met handgeselecteerde FET transistoren zet de laagst mogelijke vervormings- en ruiswaarden op de kaart. Eigenlijk gaat het muzieksignaal maar door twee transistoren en 1 tot 3 weerstanden in de P30. Het resultaat leidt tot een organische en natuurlijke manier van muziekweergeven. Een journalist merkte eens op: “De Hegel klinkt veel natuurlijker dan mijn vorige referentie en doet dat zonder zich te etaleren met goud en diamanten”.

Hegel is nauwelijks bescheiden te noemen als ze aangeven dat de Hegel H30 eindversterker zeker de beste Hegel is ooit gemaakt, maar bovendien rekent men in Noorwegen de H30 tot de beste eindversterkers ter wereld. De Hegel H30 is ontwikkeld als mono eindversterker met een machtig vermogen van 1.100 Watt, hij is tevens in te zetten als stereo eindversterker en levert dan aan 8 Ohm nog steeds 350 Watt per kanaal en aan 4 Ohm tweemaal 675 Watt. Daarmee is de Hegel H30 in staat om elke luidspreker, ongeacht merk en type, naar behoren aan te sturen. Ook in de Hegel H30 is de beroemde SoundEngine technologie met JFET en MOS-FET transistoren aanwezig.

Een versterker met een groot vermogen levert een potente bas met de nodige kracht. De Hegel H30 met zijn power reserves is daar voor gemaakt. Tegelijk zorgt de Hegel H30 voor een strakke en gecontroleerde basweergave zonder overdrijven, net als het open middengebied en de zuivere hoge tonen weergave vol met details. De met de hand geselecteerde transistoren zijn in een gebalanceerd circuit gebruikt met dubbele voedingstransformatoren. Kosten noch moeite zijn gespaard door Hegel om te komen tot een compromisloos ontwerp van één van de beste eindversterkers verkrijgbaar.

De Bowers & Wilkins 802 D3 Prestige is de meest exclusieve en schitterende uitvoering van de 802 D3 waarvan de behuizing is afgewerkt met het luxe Santos Rosewood dat hoogglans gelakt is en de Turbine-kop is hoogglans zwart. De 802 D3 Prestige is het op één na grootste model uit een reeks. Omdat de tweeter en de middentoner allebei een eigen aluminium behuizing hebben, is het grootste deel van de behuizing gereserveerd voor de twee woofers. Mede hierdoor gedraagt de 802 D3 Prestige zich als een soort monitor-luidspreker die toevallig ook een flinke basmodule bij zich heeft. De 802 D3 Prestige presenteert het realisme van een echte studioluidspreker in een zeer fraaie en woonkamervriendelijke verpakking.

Dynaudio heeft de Confidence serie ontworpen met hetzelfde team als de voorgaande versie en de opgave was een geavanceerde product range af te leveren om daarmee de standaard te zetten voor de komende jaren. Daarin zijn zij geslaagd en al brengt de Confidence 30 op een aantal punten de oude modellen in herinnering, de performance van de laatste versie is van een ander niveau. De Confidence is ontwikkeld en uitvoerig getest in de Jupiter meetruimte van het Dynaudio laboratorium. Honderden uren zijn besteed aan het maken van analyses en luisteren naar de prototypes, om zo te komen tot de beste Dynaudio luidspreker ooit. Het resultaat is dat u kunt beluisteren wat de artiest heeft bedoeld.

De Hegel versterkers zijn leverbaar in zwart of zilver. Voor alle informatie over de Hegel versterkers, de Bowers & Wilkins 802 D3 Prestige en de Dynaudio Confidence 30 luidsprekers kunt u terecht bij Lexicom MultiMedia. Een demonstratie van deze geweldige opstelling verzorgen wij graag.