Hegel H590 versterker bij Lexicom (Primeur!)

Hegel H590: Hegel’s krachtigste versterker ooit

Met de komst van de Hegel H590 versterker verstevigt het Noorse Hegel zijn plaats in de top van de versterkerbouwers en brengt een welkome en vooral krachtige uitbreiding op de H90, H190 en de H360 lijn. Een zwaargewicht goed voor 300Watt per kanaal aan 8Ohm en daarmee in staat zelfs de meest lastige luidspreker aan te sturen. Een geïntegreerde versterker die de keuze voor een losse voor- en eindversterker overbodig maakt.

Hegel is beroemd geworden met zijn (inmiddels tweede generatie) SoundEngine technologie waardoor zelfs de kleinste details in de muziek behouden blijven. SoundEngine2 vermindert vervorming, houdt de basweergave strak en zorgt voor meer grip op de luidsprekers met een verhoogde dempingsfactor. Daarmee is de 2x300Watt aan 8Ohm voldoende, zelfs voor meest forse vloerstaande luidspreker modellen. SoundEngine2 combineert de efficiëntie van klasse AB versterker met de geluidkwaliteit van een klasse A versterker. Cross-over vervorming behoort tot een verleden, feedback is slechts lokaal toegepast en er is geen overall feedback in de versterker nodig.

Hegel audio versterkers maken intern gebruik van DualAmp technologie, het scheiden van de spanning- en de stroomversterker. De daadwerkelijke versterking vindt plaats in de spanningsversterker over de gehele linie en pas aan het eind wordt de stroomversterker aan gesproken door de spanningsversterker en leveren 12 ultra snelle power transistoren het echte vermogen. Het resultaat is dat voedingsspanning fluctuaties uitblijven in de versterker, kritisch voor het bewaren van dynamiek en het verlagen van vervorming. Daar aan vast hangt de DualPower voeding, een voeding die zo is ingericht dat het voorversterker/DAC gedeelte van de H590 geen last heeft van de zware belasting die de eindversterker op kan leveren. De voedingstransformator heeft daarvoor gescheiden wikkelingen en de voeding zelf is dubbel uitgevoerd met eigen circuits, gelijkrichters en condensatoren voor de twee versterkerdelen.

Hegel heeft veel onderzoek gedaan naar het op juiste wijze converteren van digitale informatie naar analoge signalen en heeft een synchroon conversie systeem ontwikkeld dat de digitale signalen upsampled naar een hogere bitwaarde en sampling rate. SynchroDAC werkt met een gebalanceerde signaaltechniek op printed circuit boards waar tijdens de ontwerpfase al rekening is gehouden met digitale ruis en korte signaalwegen. Een MasterClock zorgt voor lage jitterwaarden en draagt bij aan het verminderen van conversiefouten.

De Hegel H590 is inzetbaar voor een veelvoud aan bronnen. Daarvoor is de Hegel H590 voorzien van twee XLR en drie RCA analoge ingangen. Digitaal in kan via BNC, RCA, driemaal via Toslink, via USB en over Ethernet. Uitgangen zijn digitaal met BNC beschikbaar en via RCA zowel variabel als vast op lijnniveau. Daar blijft het niet bij, de Hegel H590 is een gecertificeerd ROON endpoint, integreert met Spotify Connect, heeft AirPlay aan boord en streamt via het UPnP protocol. Via de USB ingang zorgt de H590 voor second unfold van MQA gecodeerde bestanden en speelt DSD files af.

Voor meer informatie en om de Hegel H590 uitgebreid te kunnen beluisteren kunt u terecht bij Lexicom MultiMedia. De prijs van de Hegel H590 bedraagt € 10.995,-

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.