Hegel geïntegreerde versterkers met DAC en streaming-mogelijkheden nu te koop bij Lexicom MultiMedia

Uitstekende muziekweergave, technisch vooruitstrevend en veelzijdig: de Hegel geïntegreerde versterkers

Lexicom MultiMedia heeft opnieuw een interessant merk aan het assortiment toegevoegd: Hegel. De audio-apparatuur van het beroemde merk uit Noorwegen staat bekend om technische innovaties en eigenzinnige oplossingen. Sinds het begin van de negentiger jaren bouwt Hegel een programma met uitgekiende apparaten. Niet veel, maar wel erg goed. Ook internationaal wordt de kwaliteit van Hegel gewaardeerd, getuige de vele lovende recensies en positieve waarderingen.

Het verhaal van Hegel begint in 1988, wanneer Bent Holter aan de Technische Universiteit van Trondheim studeert en onderzoek doet naar transistoren. Hij ziet met name de schadelijkheid van harmonische vervorming voor een goede geluidskwaliteit. Holter vindt het onacceptabel dat een audiosignaal, dat een versterker ingaat, er vervolgens uitkomt met “iets extra’s”, namelijk harmonische vervorming. Maar het bestrijden van vervorming gaat vaak ten koste van andere zaken, zodat uiteindelijk het middel vaak erger is dan de kwaal. Daarom besluit Holter zich niet langer aan de klassieke versterker-bouwwijze te houden en hij ontwikkelt een project, dat de basis legde voor wat tegenwoordig de Hegel SoundEngine Technology heet.

Hegel-H360-versterker-2-lexicom-multimediaDe naam Hegel komt overigens van de rockband The Hegel Band, waarin Bent Holter speelde. Hij bouwde zelf de versterkers die de band gebruikte. Zijn ideeën voor de SoundEngine Technology heeft hij kunnen uitbouwen en verfijnen met behulp van een flinke investering van Telenor, één van de grootste spelers in de telecommunicatie-sector. De SoundEngine technologie is inmiddels gepatenteerd.

Hegel heeft in eigen beheer ook een uitstekende DAC ontwikkeld, waarbij met name Hegel’s eigen methode om het signaal te herklokken opvallend is. Tegenwoordig zijn in de producten van Hegel maar liefst zes technologische oplossingen verwerkt, die in eigen huis zijn ontwikkeld. De producten van Hegel worden in 32 landen verkocht.

Lexicom MultiMedia heeft besloten om de drie geïntegreerde versterkers van Hegel in het assortiment op te nemen: de H360, de H160 en de H80. Deze drie versterkers kenmerken zich alle drie door SoundEngine technologie, een fors vermogen en een uitstekende DAC met veel aansluitmogelijkheden. Heel bijzonder is, dat de H360 en de H160 bovendien DLNA streaming en een door Hegel verbeterde versie van AirPlay aan boord hebben.

U bent van harte welkom bij Lexicom MultiMedia om deze nieuwe aanwinsten zelf te bewonderen en beluisteren.