Focal Spectral 40th luidsprekers

Het is met groot genoegen dat wij u de Focal Spectral 40th luidspreker mogen voorstellen. Het in aantal sterk gelimiteerde model staat speelklaar in de luisterruimte van Lexicom MultiMedia opgesteld. De prachtig afgewerkte Spectral 40th is een jubileummodel uitgebracht ter ere van het 40-jarig bestaan van het Franse bedrijf Focal. Lexicom MultiMedia heeft de eer als eerste de Spectral 40th aan zijn klanten te kunnen tonen en te laten beluisteren.

Focal heeft zich ingezet om hun 40ste verjaardag op gepaste wijze te vieren door het uitbrengen van de Spectral 40th luidspreker, waarin moderne techniek en de historie van Focal worden verenigd. Gebaseerd op iconische modellen als de Spectral 913.1, de Futura Antea, en de Vega creëerde Focal de Spectral 40th met zijn levendige, precieze en expressieve weergave. De drivers, bestand tegen forse vermogens uit moderne versterkers, bezitten zonder uitzondering een K2 Power sandwich conus gemaakt uit aramide vezels. De kenmerkende gele kleur daarvan zal niemand ontgaan. Zelfs de tweeter met zijn “M”-profiel voor een inverse dome heeft de gele kleur. De kevlar conus mag ouderwets aandoen, de drivers zijn nieuw ontwikkeld en de behuizing, gebaseerd op de Electra 1038, voldoet aan alle moderne inzichten van luidsprekerbouw.

De “M”-profiel inverse dome tweeter zorgt voor een aangename en gedetailleerde hoogweergave en is bestand tegen hoge geluidsdrukken. De filters in de Spectral 40th dragen samen met de reflexpoorten bij aan een gelijkmatig frequentieverloop en een diepe bas. Op hoog- en laagvolume niveau zal de Spectral 40th een muzikaal totaalbeeld leveren voor urenlang luisterplezier.

De afwerking van de Spectral 40th staat op eenzaam niveau. De Gamma structuur van de kast heeft walnoothout gefineerde zijkanten, hoogglans metallic gelakte boven-, voor- en zijkant en een mat grafiet zwarte voet. Het geheel zorgt voor een neo-retro look. De units worden afgedekt met een zwart, te verwijderen doekje. Voor de tweeter is metaalgaas aangebracht. Het 5cm dikke voorpaneel, de niet parallelle zijwanden, de interne verstevigingen en de zorgvuldig aangebrachte demping zorgen voor een stijve behuizing zonder resonanties of vervorming zodat de muziek alle ruimte heeft.

De Spectral 40th laat u visueel en gehoormatig genieten.

De Focal Spectral 40th is bij Lexicom MutiMedia verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage voor een prijs van € 3.999,- per stuk.