De Focal Sopra No.1 en No.2 zijn nu bij Lexicom MultiMedia te bewonderen

Een waardevolle aanvulling op het assortiment High End luidsprekers: Focal Sopra

Lexicom MultiMedia heeft het assortiment High End luidsprekers uitgebreid met de Sopra-serie van de roemruchte Franse luidsprekerbouwer Focal. Bij Focal, een van de grootste luidsprekerbouwers ter wereld, wordt alles in eigen huis ontwikkeld en bijna alles in eigen huis gemaakt. Zo ook de Sopra-serie, die met de kenmerkende “knik” in de kast duidelijk aangeeft, dat hij een “kleiner broertje” is van de Utopia-lijn, de absolute toplijn van Focal. De Sopra-serie is ontwikkeld om het gat op te vullen tussen de Electra en de Utopia, omdat er tussen die twee series een grote afstand zat qua prijs.

Focal-Sopra-bij-Lexicom-2Er zit volgens Focal ruim drie jaar ontwikkeling in de Sopra, waarbij niet is bezuinigd op menskracht, innovaties, onderdelen en geld. Alleen de grootste bedrijven in de audiowereld kunnen zich tegenwoordig een investering van een dergelijke omvang permitteren. De uitkomst van dit hele proces is een serie luidsprekers, die met trots de naam Focal mag dragen. De Sopra-serie is in de internationale audiopers onthaald met veel enthousiasme en heeft in zijn korte leven al een flinke hoeveelheid awards en andere onderscheidingen ontvangen. Zo heeft de Sopra No.2 al een EISA Award 2015-2016 ontvangen als Best Product in de categorie High End Loudspeaker.

De Sopra-serie bestaat uit No.1, No. 2 en No. 3. De eerste is een monitorluidspreker die standaard wordt geleverd met bijbehorende stands, en de andere twee zijn vloerstaande luidsprekers. Zowel de stands van de No.1 als de No.2 en de No.3 zijn voorzien van glazen voetplaten met spikes, die van bovenaf verstelbaar zijn. De verstelknoppen zijn voorzien van een borging. De afneembare frontjes worden door magneten op hun plaats gehouden. De Sopra’s zijn leverbaar in Black Lacquer, Carrara White, Electric Orange, Imperial Red en een combinatie van Dogato Walnut zijpanelen en een Graphite Black front. Op termijn zullen tegen meerprijs nog meer kleuren leverbaar zijn, al is de meerprijs op dit moment nog niet bekend.

Focal-Sopra-bij-Lexicom-colorsDe Sopra-serie is voorzien van bekende elementen en drie belangrijke innovaties. Natuurlijk zien we de bekende beryllium tweeter met de “omgekeerde dome”, evenals de “W-conus” (glasvezel/schuim/glasvezel) in de midrange en woofers. Maar Focal heeft de tweeter voorzien van “Infinite Horn Loading” (IHL), die de definitie en de spreiding van de tweeter moet verbeteren. De midrange is voorzien van een “Tuned Mass Damper” (TMD), een verzwaring op de rubber surround die de vervorming nog verder moet minimaliseren. Tenslotte moet het “Neutral Inductance Circuit” (NIC) zorgen voor een verbeterde stabiliteit van het magnetisch veld in de luchtspleet, waardoor de dynamiek toeneemt, de vervorming vermindert en de detailweergave verbetert.

Met al deze vernieuwingen en verbeteringen is de Sopra een echte nieuwe luidsprekerserie geworden die uitermate interessant is voor de veeleisende muziekliefhebber die op zoek is naar een set luidsprekers, maar die geen tweede hypotheek wil nemen voor zijn hobby.

De Sopra No.1 en No.2 staan demonstratieklaar in de showroom van Lexicom MultiMedia. U bent van harte welkom!

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.