Focal maakt serieuze Soundbar oplossing

Volwaardig geluid bij uw flatscreen-TV? Dat kan nu met de Focal Dimension soundbar!

Sinds de opkomst van de “platte” TV’s heeft iedereen inmiddels kunnen constateren, dat bij deze flatscreen-TV’s niet alleen de behuizing, maar ook de geluidsweergave “plat” is. In een platte TV-behuizing kun je nu eenmaal geen volwassen luidsprekers inbouwen.
Om de geluidsweergave te verbeteren, kunt u het geluid via een externe versterker en luidsprekers laten lopen. Die oplossing heeft echter ook nadelen: extra apparaten die extra ruimte en extra bekabeling vragen en een extra afstandsbediening om het volume te regelen. Onhandig.

Dus hebben diverse fabrikanten verschillende oplossingen voor dit probleem op de markt gebracht. De mooiste oplossing is natuurlijk een volledige surround-set. Echter: slechts weinigen zullen een surround-receiver, vijf luidsprekers, een subwoofer, inclusief alle bekabeling en afstandsbediening(en) etc. accepteren.
Helaas zijn de overige “oplossingen” vaak slechts lapmiddelen, die in de praktijk niet waarmaken wat ze in de folder beloven. Het geluid is in een aantal gevallen inderdaad beter dan dat van de TV, maar het blijft toch behelpen. Er is geen sprake van een volwaardige, mooi klinkende en goed gedefinieerde geluidsweergave. De weergave van de goedkope “oplossingen” en gadgets is het beste te omschrijven als “plastic geluid”.
Gelukkig zijn er ook serieuze soundbars te koop, die een duidelijk betere weergave in huis hebben. Voller, natuurlijker en dynamischer. Maar toch… “echte” luidsprekers blijven de beste oplossing. Tot nu toe, althans.

Dimension
Focal heeft drie jaar hard gewerkt aan een echte oplossing, die het volle en dynamische geluid van losse luidsprekers in één soundbar verenigt.
De Focal Dimension Soundbar is niet de zoveelste soundbar, die meer van hetzelfde biedt. De Dimension is een volledige surround-weergever met 75 Watt per kanaal. Tevens is het mogelijk om deze soundbar uit te breiden met een bijbehorende subwoofer. Voor deze subwoofer heeft de soundbar een extra 75 Watt versterker aan boord. Het is dus niet nodig om een extra versterker te kopen.
Heel belangrijk is de comfortabele bediening. Dankzij ARC en CEC is dat een fluitje van een cent.
ARC (Audio Return Channel) gebruikt het digitale geluidsignaal dat vanuit de TV via de HDMI-kabel “retour” komt. Dus geen extra kabel, want die HDMI-kabel hebt u toch al nodig.
CEC (Consumer Electronics Control) is de kers op de taart. Door dezelfde HDMI kabel “ziet” de TV de Dimension soundbar en kan dus het volume bedienen. U gebruikt dus gewoon de afstandsbediening van de TV voor het volume van de soundbar. Intuïtief, handig en overzichtelijk.

Natuurlijk heeft Focal ook gedacht aan meer dan de TV alleen. Door de extra digitale en analoge aansluitingen is het mogelijk om ook andere bronnen aan te sluiten, die niet via de TV gaan. Denk aan iPods, CD-spelers, netwerkspelers en meer. Daarom heeft de Dimension soundbar ook een eigen afstandsbediening, zodat u hem kunt bedienen als de TV uit is. Deze extra mogelijkheden maken de Dimension soundbar tot een waardige hifiset.
Voor de liefhebber van een extra stevige bas is de mogelijkheid aanwezig om een actieve subwoofer aan te sluiten. Op die manier kan de Dimension soundbar, die slechts 6,5 cm diep is, aan de muur worden gehangen terwijl de subwoofer een plek kan vinden op de grond.

Wilt u een persoonlijke demonstratie? Kom dan naar Lexicom MultiMedia! Wij demonstreren u graag de geluidskwaliteit en de mogelijkheden van de Focal Dimension soundbar (en subwoofer).

Prijs van de Focal Dimension Soundbar:
Dimension Soundbar: € 999,–
Dimension subwoofer: € 399,–

Dimension Soundbar+Subwoofer: € 1299,–
Dat is dus € 100,– korting bij gelijktijdige aanschaf van beide Dimensions samen!

Meer informatie of bestellen? Klik hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.