Focal Dimension Soundbar krijgt Eisa award 2014

De innovatieve Focal Dimension Soundbar heeft de EISA-Award “Best Product 2014-2015” gewonnen

In de categorie “Home Theatre Audio” is de Award voor “Best Product 2014-2015” gewonnen door de Focal Dimension Soundbar. De toekenning van deze prestigieuze prijs is een fraaie beloning voor alle tijd en energie, die door de technici van Focal is besteed aan het ontwikkelen van de Dimension Soundbar. En dan is het uiteraard geweldig om te kunnen constateren, dat ook een internationale vakjury het uiteindelijke resultaat kan waarderen.

De Dimension is dan ook niet zo maar een soundbar. In de moderne, strak vormgegeven behuizing bevinden zich vijf unieke, geheel nieuw ontwikkelde drivers met een diepte van slechts 3,6 cm (!), die elk door een eigen 75W versterker worden aangestuurd.
Bovendien is er nog een zesde versterker ingebouwd, die de bijpassende subwoofer kan aansturen. Deze subwoofer is in een platte behuizing ingebouwd, die qua vormgeving perfect aansluit bij de Soundbar. De TV kan boven op de subwoofer worden geplaatst, waardoor de Dimension Soundbar en de subwoofer visueel niet hinderlijk aanwezig zijn. Of de Soundbar wordt onder de TV aan de muur gehangen, waarbij de Soundbar een plaatsje op de grond krijgt.Mede dankzij de intelligente technologie is de bediening zeer comfortabel. De HDMI- aansluiting maakt gebruik van ARC (Audio Return Channel), dat gebruik maakt van het digitale geluidsignaal dat vanuit de TV via de HDMI-kabel “retour” komt. Dat scheelt bekabeling!

Een ander slim systeem is CEC (Consumer Electronics Control). De TV “ziet” de Dimension soundbar via de HDMI-kabel, waardoor u het volume van de soundbar met de afstandsbediening van de TV kunt bedienen.
Door de zeer geavanceerde DSP-technologie worden de prestaties van de Dimension voor elke luisterruimte geoptimaliseerd. Voor het instellen van een optimale 5.1-weergave kunnen de fasering en vertraging worden aangepast.

Ook de extra digitale en analoge aansluitingen (waaronder Bluetooth aptX), die de Dimension Soundbar tot een zeer veelzijdige weergever maken, zijn het vermelden waard. Het geluid van CD-spelers, BluRay-/DVD-spelers, netwerkspelers, iPods enzovoort kunt u via de Dimension Soundbar weergeven. Zo kunt u van de Dimension Soundbar een compact HiFi-systeem maken!

Wilt u meer weten over de bekroonde Focal Dimension Soundbar? De specialisten van Lexicom MultiMedia kunnen u alles vertellen over deze innovatieve geluidsverbeteraar. Vraag om een demonstratie!

Recensies van de Focal Dimension Soundbar:
Focal Dimension recensie (Gadgetgear.nl)
Focal Dimension recensie (hifi.nl)
Focal Dimension recensie FWD magazine

Meer info of bestellen? Klik hier