Elac DS-S101-G Music Server met Roon Essentials

De Elac DS-S101-G Music Server (streamer/netwerkspeler) is een opvallende nieuweling met veel extra’s

Bij Lexicom MultiMedia, uw specialist in alles wat met streaming audio te maken heeft, is wederom een nieuwe toevoeging aan het assortiment te bewonderen (en uiteraard te beluisteren): de Elac DS-S101-G Music Server. De DS-S101-G is een netwerkspeler die al uw digitale muziekbestanden kan afspelen vanaf een NAS, USB-stick, USB harddisk of computer. En natuurlijk kunt u ook gebruik maken van internetradio.
Het bijzondere aan deze streamer/netwerkspeler is, dat hij nèt even anders werkt dan de apparaten van de concullega’s. Ook is de DS-S101-G zeer compact vormgegeven (hij is zelfs kleiner dan een Bluesound Node 2).

Elec-Discovery-Roon-essentals-3-lexicomNaast de uitermate fraai afgewerkte, compacte behuizing in geborsteld aluminium (naturel) valt op, dat de besturing wordt geregeld via de app Roon Essentials (voor Andriod en iOS). Deze app hoort bij de speciale “Essentials“-versie van de zeer populaire Roon muziekserver-software. Roon oogst in de internationale audiopers uitsluitend lovende recensies vanwege de zeer uitgebreide mogelijkheden, de comfortabele bediening en de hoogwaardige, audiofiele weergavekwaliteit.

De DS-S101-G ondersteunt de High Resolution streaming muziekdienst Tidal. Maar het unieke van de DS-S101-G is, dat Tidal hier is geïntegreerd in Roon Essentials, zodat u een onverwacht uitgebreide versie van Tidal krijgt, die dankzij de enorme hoeveelheid metadata nòg leuker en uitdagender wordt. Vele speciale mogelijkheden (zoek- en selectiefuncties, extra informatie etc.) van Roon Essentials zijn namelijk ook op Tidal van toepassing. Elac is er op deze manier in geslaagd om van de DS-S101-G een uniek apparaat te maken.

Naast uitstekende muziekserver-software is Roon Essentials eigenlijk ook een soort oneindig internetmagazine vol muzikale informatie. Informatie over artiesten, componisten, performers, dirigenten en producers worden inzichtelijk gemaakt, u kunt (auto)biografieën en songteksten lezen, maar ook muziekrecensies. Ook ziet u bijvoorbeeld, wie aan een album hebben meegewerkt, aan welke andere albums deze mensen hebben meegewerkt, u kunt de data van optredens bij u in de buurt vinden, enzovoort.

Om al deze informatiestromen met een adequate snelheid te kunnen verwerken, heeft Elac de DS-S101-G uitgerust met een krachtige Quad Core ARM processor met 8GB intern geheugen. Hoogwaardige technologie, dus.

elac-discovery-music-streamerAansluitmogelijkheden en Multiroom functionaliteit
De DS-S101-G kan analoog worden aangesloten op een bestaande audio-set, maar wie al een bijzonder goede D/A-Converter heeft, kan de DS-S101-G ook digitaal aansluiten via de coaxiale (RCA) of de optische aansluiting. Met de tweede analoge aansluiting kunt u de DS-S101-G bijvoorbeeld aansluiten op een tweede zone, zodat u een multiroom-systeem kunt maken.

Maar ook draadloos kunt u meerdere zones creëren, bijvoorbeeld met producten die Apple Airport ondersteunen. Acht gebruikers kunnen op die manier naar hun favoriete muziek luisteren, onafhankelijk van elkaar. Maar die zones kunnen ook worden gegroepeerd om dezelfde muziek in het hele huis weer te geven.
Kortom: mogelijkheden te over! De DS-S101-G is één van de meest flexibel inzetbare streamer/netwerkspelers.

Elac-Discovery-Music-Server-2-Lexicom-Multimedia

U moet de Elac DS-S101-G zien en horen om zelf te kunnen vaststellen, dat het hier om een uitermate handige, audiofiele en toekomstgerichte muziekserver gaat. En hij ziet er nog goed uit ook.

De DS-S101-G is met onmiddellijke ingang aanwezig in de showroom van Lexicom MultiMedia. U bent van harte welkom voor een demonstratie!

Bestellen? Klik hier