Een opvallende nieuwe toevoeging aan het assortiment van Lexicom MultiMedia: de NAD D-serie

NAD introduceert een geheel nieuwe aanvulling op het programma: de D-serie

NAD komt met een geheel nieuw ontwikkelde serie compacte audio-apparaten, waarin vooruitstrevende technologie wordt gecombineerd met compacte afmetingen, een grote flexibiliteit en een aangenaam prijskaartje. Deze nieuwe D-serie zal zeer binnenkort leverbaar zijn en is een bezoek aan onze winkel meer dan waard. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua opbouw, mogelijkheden en techniek is de D-serie van NAD een buitenbeentje. Geen gestripte, kale en middelmatig presterende “budget-audio”, maar volwaardige componenten die zijn gericht op de moderne consument. Wij stellen de D-serie graag kort aan u voor.

NAD D 3020 Hybrid Digital Amplifier (€ 499,–)
Het legendarische typenummer 3020 is weer tot leven gewekt, maar de D 3020 is een totaal nieuw apparaat. Een geïntegreerde stereoversterker met NAD PowerDrive voeding en 2×30 Watt digitale versterkertechnologie, die een uitstekende muziekweergave combineert met een grote luidsprekervriendelijkheid.
De D 3020 heeft een D/A-converter aan boord, die signalen tot en met 24bit/96kHz accepteert en die gevoed kan worden via een asynchrone USB-aansluiting, een coaxiale (RCA) S/PDIF-aansluiting en een optische TOSLink-aansluiting.
Heel bijzonder is, dat via Bluetooth aptX draadloos muziek naar de versterker kan worden gezonden zonder dat u daar een aparte ontvanger, dongle of andere voorziening voor nodig hebt. Ook de subwoofer-aansluiting is ongebruikelijk voor een versterker in deze prijsklasse.
Verder is er een analoge aansluiting (RCA) en een 3,5mm-aansluiting die zowel als optische ingang, maar ook als analoge ingang voor smartphones en MP3-spelers kan worden gebruikt.
Tenslotte is er een hoofdtelefoonaansluiting op het front, die wordt aangestuurd door een eigen hoofdtelefoonversterker (en dus niet is “afgetapt” van de luidsprekeraansluitingen).

NAD D 1050 USB DAC (€ 499,–)
Voor wie digitale bronnen wil aansluiten op een bestaande audio-set is deze NAD D 1050 een buitenkansje. NAD heeft veel ervaring met het bouwen van uitstekende DAC’s. Het beste voorbeeld is de M51 DAC uit de Masters-series, die in de internationale audiopers zeer lovende kritieken heeft gekregen. Ook de D 1050 is een zorgvuldig ontwikkelde DAC, die een verbetering is ten opzichte van de matige ingebouwde DAC’s van de meeste betaalbare DVD-/BluRay-spelers, HDTV-decoders, netwerkspelers etc. En laten we de asynchrone USB-aansluiting niet vergeten, waarmee ook een laptop tot serieuze muziekbron kan worden gepromoveerd.
De D 1050 heeft twee coaxiale (RCA) S/PDIF-aansluitingen, twee optische TOSLink-aansluitingen en de genoemde asynchrone USB-aansluiting. Alle aansluitingen kunnen signalen tot en met 24bit/192kHz verwerken. Om de DAC op een versterker aan te sluiten kunt u naast de standaard RCA-aansluitingen zelfs kiezen voor gebalanceerde aansluitingen (XLR). En dat in deze prijsklasse!
Om de D 1050 nòg aantrekkelijker te maken, beschikt deze over een ingebouwde hoofdtelefoonversterker.

NAD D 7050 Direct Digital Network Amplifier (€ 899,–)
Dit is de absolute topper van de D-serie. Een compacte behuizing bomvol technologie, bedoeld om u van uw favoriete muziek te laten genieten. Het is echt ongelooflijk, wat NAD in deze kleine krachtpatser heeft gepropt.
Om te beginnen: een geïntegreerde 2×50 Watt “Direct Digital” stereoversterker met technologie die rechtstreeks is afgeleid van het vlaggenschip, de Masters M2. Een zeer lage vervorming, een prima signaal/ruis-verhouding, een geringe warmte-ontwikkeling en grootse prestaties. Vervolgens: een 24bit/192kHz DAC met twee coaxiale (RCA) S/PDIF-aansluitingen, twee optische TOSLink-aansluitingen een asynchrone USB-aansluiting en een LAN netwerkaansluiting. Maar ook: Bluetooth aptX, WiFi en Apple AirPlay! Is dat alles-in-één of niet?
Dit uitermate vriendelijk geprijsde pretpakket wordt afgerond met een subwoofer-aansluiting en een aparte hoofdtelefoonversterker.
NAD toont met deze compacte alleskunner aan, dat de nieuwe technologie het mogelijk maakt om zeer efficiënt te bouwen zonder compromissen te doen aan de geluidskwaliteit. Zoveel mogelijkheden in één klein doosje was enkele jaren geleden gewoonweg niet voor te stellen.

Er is nog veel meer te vertellen, te zien en te horen. Kom daarom naar Lexicom MultiMedia om de D-serie van NAD zelf te beluisteren. Dat is zeker de moeite waard! Nu uit voorraad leverbaar !

Meer info of bestellen?

versterkers:   NAD D3020     /    NAD D7050
DAC:                  NAD D1050