Een lovende recensie van de Naim Nait 5si versterker in Stereophile

Ook de Naim Nait 5si blijkt in deze test een echte Naim te zijn!

In het Amerikaanse audio-tijdschrift Stereophile (Vol. 37, nr. 10, oktober 2014) is door Herb Reichert een mooie recensie geschreven over de Naim Nait 5si geïntegreerde stereoversterker.

De recensent constateert, dat de Naim een behoorlijke tijd nodig heeft om in te spelen, maar dat is voor Naim-kenners geen nieuws. Wat er daarna gebeurt, is veel belangrijker: met de Naim Nait 5si komt de muziek tot leven. De weergave van stemmen is zó goed, dat Reichert kippenvel krijgt van de realistische manier waarop de stem van George Harrison uit de luidsprekers komt.

Ook de manier waarop instrumenten worden bespeeld, de attack, wordt bijzonder mooi weergegeven en de bekende sterke punten van Naim komen volledig tot uiting. De Britten noemen dat PRaT: Pace, Rythm and Timing. De Nait 5si mag dan de kleinste geïntegreerde versterker van Naim zijn, maar ook bij de 5si is PRaT dik in orde!

Bij opnames van live-concerten valt op, dat applaus en andere geluiden van het publiek met een grote mate van natuurlijkheid worden weergegeven. Niet alleen de textuur, maar ook de schaal en de proporties van deze “bijgeluiden” zijn mooi uitgewerkt, wat bijdraagt aan het complete muzikale plaatje en het “live-gevoel”.

De conclusie van Herb Reichert is dan ook, dat de Naim Nait 5si een “world-class” versterker is, die ongelooflijk veel muziekplezier voor z’n geld biedt. En John Atkionson, die de Nait 5si op de testbank heeft gezet, komt tot de conclusie dat deze versterker veel kracht te bieden heeft en mooi lage vervormingscijfers laat zien.

Kortom: de koper van een Naim Nait 5si krijgt veel versterker voor z’n geld. En dat is precies wat Lexicom MultiMedia van deze versterker vindt.

Tenslotte nog een leuke tip: Herb Reichert heeft de Naim Nait 5si aan diverse luidsprekers beluisterd, waaronder de KEF LS50. U bent van harte welkom bij Lexicom MultiMedia om deze combinatie zelf te beluisteren.

De test leest u hier.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.