Dynaudio presenteert de nieuwe Xeo 4 en 6 draadloze luidsprekers

Vernieuwd, verbeterd, maar nog steeds draadloos en nog steeds Dynaudio-kwaliteit!

Enkele jaren geleden kwam Dynaudio met het eerste echt audiofiele draadloze luidsprekersysteem: de Xeo. Het idee was niet nieuw, maar de hoge kwaliteit van de uitvoering wèl! Eindelijk waren er draadloze luidsprekers die het “gadget”-niveau ontstegen en de oren streelden met een hoogwaardige muziekweergave. En niet alleen Lexicom MultiMedia was verrast door de kwaliteiten van het Xeo-systeem, want Dynaudio heeft de EISA-Award 2012-2013 voor Best Wireless HiFi Product gekregen voor de Xeo.

Dynaudio is niet op z’n lauweren gaan rusten, maar is kritisch blijven zoeken naar mogelijkheden om dit unieke systeem te polijsten, te verbeteren en daarmee nòg aantrekkelijker te maken. Het resultaat van deze noeste arbeid is de vernieuwde Xeo-serie, bestaande uit de Xeo 4 draadloze monitorluidspreker, de Xeo 6 draadloze vloerstaande luidspreker, de Xeo Hub, de Xeo Extender en de Xeo Link. Met dit systeem biedt Dynaudio u nòg meer gemak, nòg meer mogelijkheden en een nòg betere weergavekwaliteit.

De uiterlijke verschijning is opgewaardeerd en lijkt nu als twee druppels water op de succesvolle Excite-serie. Dit betekent verzonken schroeven rond de drivers, verborgen magneten voor de bevestiging van de frontjes en een hoogwaardige afwerking met oogstrelende zwarte of witte satijnlak.
Om het bedieningsgemak te vergroten is bovenop de luidsprekers een klein bedieningspaneeltje aangebracht, zodat u de Xeo ook comfortabel kunt bedienen als deze in een andere ruimte staat (bijvoorbeeld als tweede set) of wanneer u de afstandsbediening niet zo snel kunt vinden.

Uiteraard zijn ook op technisch gebied de nodige vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. De versterkers zijn vernieuwd en de prestaties van de DSP (Digital Signal Processing) zijn verbeterd. Een interessante nieuwigheid, die een gevolg is van het werk aan de DSP, is de “Speaker Position EQ”-schakelaar op achterzijde van de luidsprekers, waarmee u de weergave kunt aanpassen aan de plaatsing van de luidspreker in de luisterruimte: neutraal (= vrijstaande opstelling), plaatsing in/bij een hoek of plaatsing dicht bij een (achter)wand. In alle gevallen behoudt u de optimale weergavekwaliteit dankzij de fijnafstemming door de elektronica.

De verbeterde Xeo Hub, waar u de muziekbronnen op aansluit, zendt het muzieksignaal via WiFi draadloos naar de luidsprekers. Deze Hub accepteert nu zelfs High Resolution 24bit/96kHz digitale signalen! De Xeo Hub kan signalen van vrijwel elk audio-apparaat doorsturen naar de luidsprekers. Omdat er steeds meer draadloze signalen in uw woonomgeving aanwezig zijn en dus de kans op storingen toeneemt, is de nieuwe Xeo Hub uitgerust met “Multiband”-technologie (2,4GHz, 5,2GHz & 5,8 GHz), zodat u van kanaal kunt wisselen om een storingsvrij resultaat te krijgen.

Nieuw in het Xeo-programma zijn de Xeo Extender en de Xeo Link. Wie een multiroom-systeem wil bouwen met de Xeo en bijvoorbeeld een extra set luidsprekers in een hobbykamer op de tweede verdieping wil zetten, zal merken dat het signaal niet altijd even goed aankomt. Om het bereik van de Xeo Hub te vergroten, is er nu de Xeo Extender, zodat u door het hele huis muziek kunt beluisteren op het fraaie, hoge Xeo-kwaliteitsniveau.
Ook is het mogelijk om met de Xeo Link het Xeo-systeem uit te breiden met een actieve subwoofer of een hoofdtelefoonversterker. De Xeo Link is daarmee een ideale uitbreiding voor liefhebbers van het zwaardere basgeweld of mensen, die ‘s avonds laat muziek willen beluisteren zonder de buren (of de slapende kinderen) te storen en dus een hoofdtelefoon willen gebruiken.

Met het nieuwe Xeo-systeem bent u verzekerd van Dynaudio-kwaliteit en hebt u nu ook de flexibiliteit om naar eigen wens een systeem samen te stellen. Compact, elegant, draadloos en met een verleidelijk goede weergavekwaliteit!

De nieuwe Xeo-serie is vanaf heden te beluisteren (en te bestellen) bij Lexicom MultiMedia