Dynaudio Evoke serie luidsprekers

Evoke is het nieuwe luidsprekersysteem van Dynaudio dat zich positioneert tussen de oude Exite serie en de huidige Contour. Je zou de Evoke kunnen beschouwen als de opvolger van de Focus, op een hoger plan gebracht en voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op luidsprekertechniek en fabricage, in het ontwerpproces is optimaal gebruik gemaakt van de unieke Jupiter meetruimte van 13x13x13 meter van Dynaudio.

Alle Evoke’s zijn ontworpen door hetzelfde team technici als de Contour en de vernieuwde Confidence serie. Dat betekent nieuw ontworpen units, nieuwe scheidingsfilters en moderne afwerkingen in high gloss zwart en wit, of walnoot en “blonde wood” met een nerfstructuur. De reeks bestaat uit een center luidspreker, twee monitor modellen en twee vloerstaande modellen, waarbij het grootste model Evoke 30 een middentoon unit heeft naast twee woofers.

Nieuw is de Cerotar tweeter, een ontwerp dat zijn oorsprong heeft in de Esotar Forty uit het anniversary model en de Esotar 3 uit de nieuwe Confidence. Onder het 28mm dome materiaal zit een Hexis Inner dome om de luchtstroom achter de dome te reguleren. Daarmee krijgt de tweeter een gelijkmatiger verloop en worden resonanties nog meer onderdrukt. Een ‘strontium carbon ferriet keramische’ magneet vormt de motor van de tweeter en zorgt voor een hoger rendement. Gebleven in de woofers en in de middentoon van het grootste model is het conusmateriaal van MSP (magnesium silicaat polymeer). De surround is nieuw ontworpen net als de Ferriet+ magneet.

De Dynaudio Evoke serie is te beluisteren en te bestellen bij Lexicom MultiMedia

Prijzen:

  • Evoke 25 C € 1.199,-. (centerspeaker)
  • Evoke 10 € 699,- per stuk
  • Evoke 20 € 999,- per stuk
  • Evoke 30 € 1.599,- per stuk
  • Evoke 10 € 2.199,- per stuk

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.