De UnitiLite is de jongste telg in de Naim Uniti-familie

De Naim Uniti-lijn is uitgebreid met de UnitiLite

Nadat de NaimUniti was opgevolgd door de (duurdere) NaimUniti2, ontstond een gat aan de onderzijde van de Uniti-lijn. Er was behoefte een soort kleine broer in het betaalbare segment. Wel, die is er dus vanaf vandaag! Hij heet UnitiLite en wordt door Lexicom MultiMedia van harte verwelkomd in het uitgebreide Naim-programma.

De UnitiLite is in een zogeheten “slim-line” behuizing gemonteerd, zodat hij prima bijde componenten uit de XS-serie past. Maar ook in z’n eentje ziet hij er goed uit. Koppel er twee luidsprekers aan en u hebt een prima “all-in-one”-systeem. Vergis u niet: het gaat hier NIET om een uitgeklede budget-variant van de NaimUniti 2, want de UnitiLite zit propvol hoogwaardige Naim-technologie, die is afgeleid van de grote broers in het hogere segment. Zo is de DAC-chip (Burr-Brown PCM 1793) nauw verwant aan de DAC-chip van de High End NDX-streamer. Ook de versterkertechniek is van dezelfde hoge kwaliteit als in andere Naim-componenten.

De UnitiLite heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als de “oude” NaimUniti, zoals streamen in hoge resolutie (tot 32bit/192kHz), een CD-loopwerk, Internetradio, een afspeelmogelijkheid voor iPod/iPhone/MP3,  een USB-aansluiting, een netwerk-aansluiting (met WiFi-optie), 5 digitale aansluitingen (2x cinch, 2x optisch, 1x 3,5mm), 3 analoge ingangen (2x cinch, 1x 3,5mm op het front), een set luidsprekeraansluitingen en een voorversterkeruitgang (DIN 4-pin).
Die laatste uitgang kan worden gebruikt om een zwaardere eindversterker aan de UnitiLite te koppelen of om de UnitiLite te integreren in een bestaand systeem. O ja, voor ik het vergeet, er is ook een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting aanwezig op het front.

De UnitiLite is uit te breiden met een FM/DAB-module, een WA5 antenne voor WiFi-gebruik, een Naim PowerLine netsnoer (als upgrade ten opzichte van het bestaande netsnoer) en een zwaardere eindversterker (zoals hierboven omschreven). Een tip van Lexicom MultiMedia: ook een Chord PowerChord netsnoer of, als u het beste van het beste wilt, een Chord Sarum netsnoer is een waardevolle upgrade.
U kunt de UnitiLite bedienen met de afstandsbediening, met de toetsen op het front of met de Naim n-stream app voor iPad/iPhone. Deze app is helaas (nog) niet beschikbaar voor Android.
Natuurlijk zijn er verschillen met de NaimUniti 2. De iets lichtere versterker levert 2×50 Watt en het CD-loopwerk werkt niet met de gebruikelijke “swing-arm”, maar met een conventionele CD-lade. Verder heeft de NaimUniti 5 analoge ingangen en de UnitiLite 3. Kortom: niets om wakker van te liggen.

Meer informatie of bestellen: klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.