De nieuwste van Rotel: de RA-1570 versterker met ingebouwde DAC en asynchrone USB-aansluiting

Veel vermogen, veel aansluitingen, veel kwaliteit, maar een vriendelijke prijs: de Rotel RA-1570

De Rotel RA-1570 hoort bij de nieuwe generatie hoogwaardige en veelzijdige geïntegreerde versterkers. Met 120 Watt per kanaal aan 8 ohm levert hij meer dan genoeg vermogen om zelfs een bovengemiddeld grote woonkamer van muziek te voorzien. Dankzij de stevig uit de kluiten gewassen voeding, die is opgebouwd rond een “custom made” trafo, raakt de RA-1570 niet snel buiten adem. De discrete opbouw met korte en symmetrische signaalwegen garandeert een optimaal muzieksignaal met een minimum aan verlies.

Tegenwoordig is alleen het versterken van analoge bronnen al lang niet meer genoeg, want de digitale bronnen rukken op en zijn in menig huishouden al in de meerderheid. Dus hoort een ingebouwde Digitaal/Analoog-Converter (DAC) bij een versterker van dit kaliber. Rotel heeft gekozen voor een DAC op basis van een Wolfson WM8740 DAC-chip, die zijn kwaliteiten inmiddels ruimschoots heeft bewezen.

Aansluitingen
De veeleisende muziekliefhebber wordt door Rotel op z’n wenken bediend: naast 6 analoge ingangen (1x phono RCA, 4x RCA en 1x gebalanceerd XLR) heeft hij zes digitale ingangen (2x S/PDIF RCA, 2x TOSLink optisch, 1 x USB aan de achterzijde en 1x USB op het front). Zoals mag worden verwacht van een moderne DAC, accepteren alle digitale ingangen signalen tot en met 24bit/192kHz en zijn de USB-ingangen asynchroon.

Heel bijzonder is de USB-ingang op het front. Deze kan worden gebruikt voor een USB-stick met muziek, maar ook voor een verbinding met smartphone of tablet. Geen zin in kabels? Dan stopt u de bijgeleverde Bluetooth-dongle in de USB-poort en u kunt rechtstreeks draadloos streamen vanaf uw smartphone of tablet.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om voor- en eindversterker te scheiden of om een extra eindversterker aan te sluiten via de “pre out”-aansluiting. Die laatste kunt u overigens ook als subwoofer-aansluiting gebruiken.

Verrassend betaalbaar
Lexicom MultiMedia heeft deze prachtige versterker in zilver op voorraad voor een prijs van € 1599,–. Vraag om een demonstratie!

Meer informatie of bestellen? Klik hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.