De nieuwe Sonos Play:5 is bij Lexicom MultiMedia uit voorraad leverbaar

De nieuwe Sonos Play:5 is een geheel nieuw ontwikkelde luidspreker

Na ruim zes jaar komt Sonos met een nieuwe Play:5, die geheel opnieuw is ontwikkeld. Dus geen oppervlakkige facelift, maar een echt nieuwe luidspreker. Helaas is Sonos nooit scheutig met technische informatie over de opbouw van hun luidsprekers. Zo geeft Sonos nooit informatie over vermogen etc.. Inmiddels is wel duidelijk, dat de nieuwe Play:5 over drie tweeters beschikt, die naar links, naar voren en naar rechts zijn gericht. Daaronder bevinden zich drie midden/laag-weergevers op een rij. Een flinke driver-bezetting dus, die doet vermoeden dat Sonos veel aandacht heeft besteed aan de geluidskwaliteit van deze nieuweling.

Ook het uiterlijk is grondig gewijzigd. De nieuwe Play:5 ziet er luxueus, modern en strak uit. De behuizing lijkt wel uit één stuk te bestaan, want naden, schroeven en dergelijke zaken zijn zorgvuldig aan het zicht onttrokken. Ook heeft deze nieuwe behuizing tot gevolg, dat de nieuwe Play:5 zowel horizontaal als verticaal kan worden opgesteld. Net als de Play:3. Dat biedt nieuwe mogelijkheden!

In de nieuwe Play:5 zitten veel technische vernieuwingen. Om te beginnen beschikt de Play:5 over een sensor, die aanvoelt hoe de luidspreker wordt opgesteld (horizontaal of verticaal). Vervolgens wordt de weergavekarakteristiek daar op aangepast, zodat de geluidskwaliteit optimaal blijft. De bekende knoppen zijn vervangen door touch-vlakken en dat is niet alleen fraai, het heeft ook een extra reden, namelijk dat in de toekomst via software-updates nieuwe mogelijkheden kunnen worden toegevoegd.

Trueplay
Een geheel nieuwe innovatie is Trueplay. Hiermee wil Sonos de invloed van de kamer/luisterruimte minimaliseren, door de weergavekarakteristiek van de luidspreker aan te passen. Dit werkt alleen als u over een iPhone of iPad beschikt. De Play:5 zendt een test-toon uit, die ongeveer 45 seconden duurt. De Sonos app geeft vervolgens de instructies, wat u moet doen. Een serieuze meting kan in lastige ruimtes een significante verbetering van de weergave bewerkstelligen.

Klik voor meer informatie over Trueplay op deze link. Heel leuk is, dat Trueplay ook werkt op de Play:1, de Play:3 en de “oude” Play:5. Ook als er een SUB is toegevoegd!

Leverbaar
De nieuwe Sonos Play:5 is, net als het gehele Sonos-assortiment, uit voorraad leverbaar bij Lexicom MultiMedia.
En zoals gebruikelijk bij Sonos, is ook de nieuwe Play:5 leverbaar in zwart en wit. De prijs is €579,–.

Bestellen
Klik hier als u de Sonos Play:5 wilt bestellen in zwart of wit