De Kaleidescape Cinema One: een all-in-one High End entertainment-machine voor streaming video en audio

High End beeld en geluid, veel mogelijkheden en gemakkelijk te bedienen: het unieke concept van de Kaleidescape Cinema One

Streaming audio raakt meer en meer ingeburgerd. Het wordt steeds gebruikelijker om CD’s te rippen naar een server of NAS en om muziek in CD-kwaliteit of zelfs als “High Resolution”-topkwaliteit te downloaden van internet en te genieten van uw gehele muziekcollectie zonder CD’s te moeten wisselen. Een prima combinatie van geluidskwaliteit en bedieningsgemak.
Op videogebied was er tot nu toe geen goed werkend alternatief voor BluRay-schijfjes en DVD’s. Een enkeling biedt een soort streaming-systeem aan, maar dat is vaak ingebouwd in een duur domotica-systeem en is voor de gemiddelde gebruiker te gecompliceerd en te prijzig. Bovendien comprimeren veel streaming-diensten en –apparaten het signaal, waardoor de beeldkwaliteit terugloopt en niet de BluRay-kwaliteit haalt.

Het Amerikaanse merk Kaleidescape is het eerste en tot nu toe enige merk, dat een goed werkende geïntegreerde machine op de Nederlandse markt brengt. Geen computer met gecompliceerde software, geen NAS, geen aparte netwerkspeler en/of BluRay-speler, maar alle functies in één slank vormgegeven apparaat.
DVD’s en BluRays kunnen worden geript en opgeslagen op de interne harddisk van 4TB. Daar passen 100 BluRay-discs op, of 600 DVD’s, of een combinatie daarvan. Alles wat u ript, wordt opgenomen in de “library” (bibliotheek) van de Cinema One. Door het unieke en zeer gebruikersvriendelijke zoeksysteem van de Cinema One is het makkelijker dan ooit om precies die film te vinden, die u graag wilt zien.

Na het rippen van een DVD kunt u het fysieke schijfje opbergen. Een BluRay-schijfje moet echter in de speler worden gestopt om de geripte versie te kunnen afspelen. Dat lijkt gecompliceerd, maar het is noodzakelijk om de schijfjes legaal te kunnen rippen. U moet als het ware bewijzen, dat u de BluRay-disc echt hebt gekocht en niet illegaal hebt gedownload of gekopieerd (of na het rippen hebt doorverkocht). De filmmaatschappijen doen daar erg moeilijk over en omdat Kaleidescape alles op de legale manier wil doen, is voor deze tussenoplossing gekozen.

Heeft het dan wel zin om een BluRay-schijfje te rippen? Jazeker! Het grote voordeel van de geripte versie is, dat u direct kunt beginnen met het bekijken van de eigenlijke inhoud (film, concert, etc.) zonder eerst alle trailers, commercials en legaliteitswaarschuwingen te moeten zien. Ook de extra’s, zoals bonustracks, zijn supersnel toegankelijk. Bovendien wordt de beeldkwaliteit niet verlaagd door comprimeren of downscalen, zoals zeer vaak bij streaming-diensten het geval is. De Cinema One trakteert u op de volle 1080p beeldkwaliteit!
Ook is het prettig, dat de Cinema One de geripte BluRay-disc van de harddisk afspeelt. Dus geen gesnor, gebrom en andere loopwerkgeluiden die u vaak van BluRay-spelers hoort.

Een ander groot voordeel is, dat de geripte BluRay wordt opgenomen in de bibliotheek van de Cinema One en dus in de zoek-interface aanwezig is. Met deze “on-screen-bibliotheek” wordt het zoeken een stuk makkelijker en houdt u het overzicht over uw collectie. Die interface is een sterk punt van de Cinema One, die het gebruik enorm vergemakkelijkt. Vele zoekfuncties en andere mogelijkheden staan u ter beschikking en laten zich eenvoudig bedienen.

Het is ondoenlijk om alle functies hier te beschrijven, maar omdat de Cinema One demonstratieklaar in de winkel van Lexicom MultiMedia staat, is dat niet nodig. Wij demonstreren u graag de schitterende beeldkwaliteit en de vele mogelijkheden van deze “toverdoos”. Laat u verrassen door deze compacte alleskunner!

Wie de forse opslagcapaciteit van de Cinema One toch te klein vindt, kan er voor kiezen om een tweede Cinema One aan te schaffen (bijvoorbeeld voor in de slaapkamer). Wanneer u op deze tweede Cinema One andere films zet, kunnen de twee via het thuisnetwerk met elkaar communiceren, zodat u een twee keer zo grote capaciteit hebt, die in beide kamers te bekijken is! Wie dat te ver vindt gaan, moet nog een tijdje geduld betrachten, want ons is verteld dat er ook een losse opslag-eenheid komt, die aan de Cinema One gekoppeld kan worden en die een vriendelijker prijskaartje heeft.

Tenslotte is er uiteraard ook een mogelijkheid om al uw BluRay-schijfjes onder te brengen in een DV700 Disc Vault, waarmee u het bedieningsgemak nog verder verhoogt. U hoeft dan geen schijfje meer in de Cinema One te stoppen, want via de DV700 staan alle BluRay’s u op elk gewenst moment ter beschikking. Wanneer u een Cinema One en een DV700 Disc Vault tegelijk aanschaft, kunt u tijdelijk profiteren van een aantrekkelijke korting.

De streaming-specialisten van Lexicom MultiMedia adviseren u deskundig en installeren het systeem desgewenst bij u thuis. Wanneer u een afspraak maakt, krijgt u een persoonlijke demonstratie; wij garanderen u, dat u onder de indruk zult zijn van dit schitterende systeem. U bent van harte welkom!