De Bowers & Wilkins T7: een unieke draagbare Bluetooth aptX luidspreker

De T7 van Bowers & Wilkins biedt Bluetooth aptX audiostreaming, een compacte behuizing, oplaadbaar gemak en een bovengemiddelde geluidskwaliteit

Draagbare Bluetooth speakers worden steeds populairder. Steeds meer fabrikanten spelen in op de vraag naar muziekweergave “om mee te nemen”. Daarom is het op z’n minst verbazingwekkend dat de grootste luidsprekerfabrikant ter wereld, Bowers & Wilkins, nog geen Bluetooth speaker kon leveren. Maar met de introductie van de portable T7 Bluetooth-aptX speaker (voor Android- en Apple-gebruikers!) is dit gat in het programma opgevuld.

Bowers & Wilkins heeft een grote reputatie opgebouwd door al sinds 1965 luidsprekers van zeer hoge kwaliteit te bouwen, met als hoogtepunt de 800 Series Diamond, die onder meer in de Abbey Road Studios worden gebruikt, maar ook bij Lexicom MultiMedia te beluisteren zijn.
Naast uitstekende High End luidsprekers heeft B&W ook naam gemaakt met personal audio, zoals het eerste echte “HiFi” iPod-dock, de Zeppelin (nu Zeppelin Air), de fraaie A5 en A7 draadloze AirPlay luidsprekers en de veelgeprezen P7 hoofdtelefoon.

En nu is er dan de T7 Bluetooth speaker. “Onze meest draagbare luidspreker ooit”, zegt Bowers & Wilkins er zelf over. Dat kan kloppen, want de T7 weegt slechts 950 gram. De T7 valt op door het nieuw ontwikkelde Bowers & Wilkins Micro Matrix design, dat is gebaseerd op de Matrix-technologie van de 800 Series Diamond. Deze honingraatstructuur vormt een transparante rand rondom de eigenlijke luidspreker. Het frame krijgt hierdoor extra stevigheid en tegelijkertijd ontstaat als het ware een “zwevende” luidspreker, zodat storende resonanties worden geëlimineerd.

Door de toepassing van Bluetooth aptX is het mogelijk om muziek in een optimale kwaliteit naar de T7 te streamen, waardoor een uitstekende weergavekwaliteit is gewaarborgd.
De T7 is voorzien van twee speciaal geoptimaliseerde 50mm drivers met glasvezel membranen, die zorgen voor een hoge audiokwaliteit ondanks de kleine afmetingen. Tevens beschikt de T7 over twee “High Output bas-radiators”. Deze leveren een resonantie-arme baskwaliteit die ongehoord is voor een compacte luidspreker. Op deze drivers is zelfs patent aangevraagd.

De rubber rand rondom de T7 maakt dat hij niet makkelijk wegglijdt en beschermt de T7 tijdens transport. De T7 kan 18 uur spelen op 75% van het volume, dus bij gematigder volumestanden wordt dat nog meer. Een druk op de aan/uit-knop activeert een aantal LEDjes, die aangeven hoe vol de accu van de T7 is.

De Bowers & Wilkins T7 is vanaf 28 oktober te beluisteren bij Lexicom MultiMedia en uit voorraad leverbaar.

Meer informatie of bestellen? Klik hier