DAB+ radio, opvolger van DAB radio

NPO: van DAB naar DAB+

Sinds september 2013 zijn de commerciële radiostations in heel Nederland in DAB+ te ontvangen. In oktober 2013 zijn ook de digitale radiozenders van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) begonnen met uitzendingen in DAB+. Vooralsnog zijn de NPO-zenders alleen in de Randstad, Brabant en Gelderland via DAB+ te beluisteren. Medio januari 2014 zullen de zenders ook in de rest van het land via DAB+ te ontvangen zijn.

Natuurlijk kunt u zowel de publieke als de commerciële radiostations voorlopig nog gewoon beluisteren via FM, maar het is duidelijk dat het radiolandschap zich in een overgangsfase bevindt.
DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en is de tweede generatie van dit digitale alternatief voor FM etherradio. De voordelen zijn onder andere een hogere ontvangstkwaliteit en een bredere zenderkeuze.

Het luisteren naar DAB+ kan alleen met een daarvoor geschikte DAB+ radio-ontvanger. Let op: de meeste DAB radio’s zijn NIET geschikt voor DAB+ en zijn meestal ook niet te upgraden!
Bij Naim audio zijn de DAB uitvoeringen vanaf mei 2013 geschikt voor DAB+. Uiteraard is internetradio een grote concurrent en/of alternatief voor DAB+.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.