CocktailAudio introduceert de nieuwe, audiofiele X40 all-in-one

Nieuw van CocktailAudio: de X40, de audiofiele grote broer van de X30

Na de succesvolle X30 all-in-one heeft CocktailAudio nu de X40 op de markt gebracht. Bekende aantrekkelijke kenmerken, zoals de ongelooflijk veelzijdige gebruiksmogelijkheden en de comfortabele bediening, komen overeen met de X30, maar er zijn meer verschillen dan overeenkomsten. De X40 is echt een nieuw apparaat en geen “X30 met een facelift”.

Om de X40 een bijzonder audiofiele geluidskwaliteit te geven, is gekozen voor een echte High End oplossing: een 32Bit/384kHz SABRE32 Reference ES9018K2M DAC-chip met de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met de meest geavanceerde USB Audio Klasse 2.0 digitale signaalprocessor van dit moment, de XMOS 32bit/500MIPS.
Dat klinkt vreselijk technisch, maar u hoeft maar één ding te onthouden: met deze zwaargewichten aan boord is de X40 toekomstbestendig, want hij is in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven, waarbij niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz kan worden gedecodeerd, maar ook DSD (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Die laatste twee zijn bijzonder audiofiele formaten, die in de High End audiosector geleidelijk steeds meer terrein winnen.

Er zijn nog meer technische lekkernijen. De voeding is voorzien van een forse ringkerntransformator, die mechanische brom, magnetische strooivelden en elektronische standby-ruis verregaand elimineert. De X40 heeft geen hinderlijk zoemende ventilator en is dus muisstil. Voor de groeiende groep vinyl-liefhebbers is de X40 zelfs uitgerust met een Phono MM ingang!

De X40: een netwerkspeler, muziekserver en streamer
De netwerk- en streaming-kwaliteiten vormen de kern van de X40. Om de X40 als muziekserver in uw thuisnetwerk te kunnen gebruiken, kan een harddisk tot 4 TB (!) worden ingebouwd, die goed is voor circa 5.200 CD’s in ongecomprimeerd WAV-formaat of 24.000 CD’s in 320kbps MP3-formaat. De X40 ondersteunt hoge resolutie (hi-res) muziekformaten tot maar liefst 32bit/384kHz en accepteert alle gangbare bestandsformaten, inclusief DSD64, DSD128 en DXD.

De X40 kan in uw thuisnetwerk ook dienst doen als muziekserver (met ingebouwde harddisk) die via uw thuisnetwerk andere netwerkspelers (een X30, een X12 of bijvoorbeeld Sonos of Bluesound) van muziek voorziet. Maar ook muziek afspelen vanaf een NAS is mogelijk. De X40 is probleemloos in elk muzieksysteem te integreren.

De X40 is de rip-koning
CD’s rippen gaat met de X40 eenvoudiger dan ooit. U kunt kiezen uit snel rippen in MP3-formaat of u kunt het rustig aan doen en de maximale kwaliteit uit uw CD’s halen. Metadata (album, artiest, genre, jaar etc.) haalt de X40 uit de FreeDB, maar als dat niet voldoende is, kunt u ook via de browser het internet afzoeken. De X40 biedt u de keuze uit 5 opslagformaten: WAV, FLAC, ALAC, MP3 of OGG.

Comfortabele bediening op verschillende manieren
De X40 laat zich spelenderwijs bedienen met de knoppen op het front of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Vanzelfsprekend is het bedienen via een UPnP-app op uw tablet of smartphone (Android en iOS) nòg comfortabeler. Uit de vele beschikbare (betaalde of gratis) UPnP apps voor Android en iOS kunt u zelf kiezen, welke app u het beste bevalt.

Tenslotte is er ook nog de CocktailAudio webinterface (GUI), die u op uw PC/Mac kunt gebruiken. Deze webbrowser is erg makkelijk voor geavanceerd bestandsbeheer, het editen van meta-data, enzovoort. De CocktailAudio webinterface werkt via Internet Explorer, FireFox, Chrome en Safari.

Onbegrensde mogelijkheden
De X40 is een uiterst veelzijdige machine. U zult versteld staan van de overvloed aan mogelijkheden, die dit indrukwekkende apparaat biedt. Er zijn diverse mogelijkheden om meta-data aan te passen, playlists samen te stellen, muziek op te nemen van internetradio, van een draaitafel of van andere bronnen, enzovoort. En daarnaast verwent de X40 u met talloze comfortabele voorzieningen zoals timerfuncties, automatische melding van firmware-updates, etc.
De firmware voor de X40 wordt continu doorontwikkeld. Dat betekent, dat in de documentatie soms niet de nieuwste update is verwerkt. Maar het betekent ook, dat de X40 toekomstbestendig is en niet snel verouderd zal raken.

Aansluiten
Een groot verschil met de X30 is, dat de X40 geen eindversterker heeft. Daarom is de X40 afhankelijk van externe versterking. Dat biedt de volgende mogelijkheden:

1) De X40 wordt aangesloten op een bestaand audiosysteem en fungeert dan als muziekbron.
U kunt kiezen, hoe u de X40 op uw audioset aansluit, want er zijn veel aansluitmogelijkheden voorhanden. Omdat de X40 een bijzonder fraaie Sabre DAC aan boord heeft, kunt u de X40 analoog aansluiten, waarbij u kunt kiezen uit gebalanceerde aansluitingen (XLR) of single-ended (RCA).
Maar als u de voorkeur geeft aan een High End DAC die u reeds in uw audioset hebt, kunt u de X40 ook digitaal aansluiten. Ook hier kunt u uit meerdere opties kiezen: AES/EBU (XLR), S/PDIF coaxiaal (RCA) of optisch (TOSLink).

2) De X40 wordt aangesloten op een stereo eindversterker (en twee luidsprekers).
De X40 is voorzien van een ingebouwde voorversterker met variabele analoge uitgangen (gebalanceerd XLR of single-ended RCA), zodat de X40 het hart van uw (digitale) muzieksysteem wordt. Een compacte oplossing, die uitstekend klinkt en ruimte bespaart.

3) De X40 wordt aangesloten op twee actieve luidsprekers.
Actieve luidsprekers zijn voorzien van ingebouwde eindversterkers. Omdat de X40 is voorzien van een ingebouwde voorversterker met variabele analoge uitgangen (gebalanceerd XLR of single-ended RCA), is dit de meest compacte oplossing. Ook klankmatig levert dit een uitstekend resultaat op, dat door steeds meer mensen wordt geprefereerd.
En wat dacht u van draadloze actieve luidsprekers, zoals de Dynaudio Focus XD of Dynaudio Xeo? Die combinatie zorgt voor een supercompacte digitale audioset zonder allerlei bekabeling, maar met een verrassend audiofiele klank.

Kortom: de CocktailAudio X40 is een serieuze audiofiele alleskunner, die veel kwaliteit en veel muziekgenot biedt voor een verrassende prijs. U bent van harte welkom in de winkel van Lexicom MultiMedia om deze fantastische muziekmaker zelf te bekijken en beluisteren. U kun ook een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie.

De X40 is leverbaar in de kleuren: zwart en white silver

Prijs € 1.649,-  (exclusief harde schijf).

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.