Cambridge audio Alva TT platenspeler : “Alva is my middle name”

Cambridge Audio eert de uitvinder van de fonograaf, Thomas Alva Edison, met zijn nieuwe direct drive platenspeler de Alva TT. De Alva TT is onderdeel van de Edge reeks producten van het merk en mikt op degelijkheid, gemak en desnoods draadloos uw platen spelen via een keur aan Bluetooth ontvangers.

De Alva TT platenspeler is een welkome aanvulling op de Edge producten van Cambridge Audio en laat u met veel plezier uw vinyl verzameling gebruiken. De installatie van de Alva TT is eenvoudig en gaat snel. Ieder onderdeel van de Alva TT is speciaal daartoe ontwikkeld.

De Alva TT is zoals gezegd een direct drive draaitafel waarop gemonteerd een gemodificeerde Rega arm. Het gebruikte element is een high output moving coil zodat Cambridge Audio de Duo phono versterker kan gebruiken en inbouwen. Omdat Cambridge Audio de Alva TT positioneert bij de andere Edge producten zijn zij zelfs zover gegaan dat het element de afrondingen heeft van de Edge serie en in kleur overeenkomt.

Speciaal aan de draaitafel is verder de Bluetooth aptX HD implementatie, die het mogelijk maakt de Alva TT overal neer te zetten als er maar een Bluetooth ontvanger in de buurt is. Geen bedrading is nodig, al is die optie wel aanwezig. Omdat Bluetooth aptX HD in steeds meer apparaten beschikbaar is kan de Alva TT naast gebruik bij Cambridge Audio Edge versterkers ook ingezet worden bij bijvoorbeeld een Naim Uniti Nova all-in-one, Formation Duo luidsprekers van Bowers & Wilkins, de Devialet Phantom luidsprekers of niet te versmaden de Bowers & Wilkins PX2 of de Audio Technica ANC 700 hoofdtelefoons. Niet langer hoeft de platenspeler in de buurt van uw versterker te staan, hij mag gerust een plekje dicht bij de platenverzameling vinden.

De Cambridge Audio Alva TT platenspeler is bij ons verkrijgbaar voor een prijs van € 1799,-.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.