Alva ST Bluetooth platenspeler van Cambridge

De nieuwste snaaraangedreven platenspeler met Bluetooth aptX HD nu bij ons in de winkel. We hebben er even op moeten wachten, maar er is nu een aantrekkelijker geprijsde uitvoering van de beroemde Alva TT platenspeler van Cambridge.

  • Bluetooth aptX HD – Schakelbare Hi-Res draadloze streaming. Plaats de draaitafel op een vlakke ondergrond die bij jou past.
  • Ingebouwde Phono Stage – Schakelbare phono-voorversterker, directe verbinding met versterker – houd uw installatie eenvoudig.
  • Snaaraandrijving – Met eenvoudige elektronische snelheidsregeling met drukknop.
  • Voorgeïnstalleerde MM-element – Een weloverwogen keuze, speel uw platen in enkele minuten af.
  • Nieuwe toonarm met verwijderbare headshell – lichtgewicht en sterk. Volgt uw platen feilloos.

Bluetooth wordt meestal niet geassocieerd met hoge kwaliteit in audio cirkels vanwege de hoge compressieniveaus in oudere versies. Bluetooth aptX HD werkt op 24bit/48kHz, wat betekent: frequenties op de uiterste grens van het beste menselijke gehoor zijn met verbazingwekkende nauwkeurigheid vastgelegd en naar uw ontvangend apparaat. Op voorwaarde dat dat ontvangende apparaat ook geschikt is voor aptX HD, zult u: hoor alle karakteristieke warmte in je plaat verzameling. Als u nog niet aan boord bent met aptX HD, onze Alva draaitafels ondersteunen ook de aptX- en SBC Bluetooth-code

Een wijze man zei ooit: “Er zijn twee redenen waarom ik van vinyl houd: het ongemak en de kosten”. De Alva TT pakt het argument hoofd aan met extreem goed doordachte functies gebundeld in één uitstekend waardepakket

Element al vooraf geïnstalleerd

Alva-draaitafels worden geleverd met een vooraf geïnstalleerd element, waardoor je geen problemen krijgt bij het aansluiten van de platenspeler. Slechts een paar simpele stappen staan tussen jou en het draaien van je eerste schijf. Bekijk de installatievideo op onze ondersteuningssite voor het bewijs:  https://techsupport.cambridgeaudio.com

Phonotrap ingebouwd, maar ook uitschakelbaar.

Draaitafels hebben specialistische versterkingsapparatuur nodig en dit wordt de phono-trap genoemd om het signaal van de cartridge op het niveau te krijgen waar een versterker ermee kan werken. De phonotrap past ook RIAA-correctie op het signaal toe.

Geheel nieuwe toonarm

Na urenlang testen hebben onze technici een nieuwe toonarm met hoge massa en lage resonantie gekozen voor de Alva TT V2 en Alva ST.

Door resonantiefrequenties te minimaliseren, en in combinatie met de cartridge, helpt het om het maximale detail uit uw platen te halen. Een afneembare, gegoten aluminium headshell maakt het verwisselen van cartridges.

Snaaraandrijving

Alva ST maakt gebruik van de beproefde snaaraandrijfmethode, aangevuld met elektronische motortoerentalregeling. Nadat u de snaar voor de eerste keer hebt aangesloten, hoeft u niet meer onder het plateau te kijken. De selectie van de rotatiesnelheid wordt gemaakt door 2 nette elektronische knoppen op het aluminium plateau van de ST – zodat u moeiteloos kunt schakelen tussen het afspelen van albums en singles.

Ontworpen voor het leven

Een platencollectie kan een leven lang meegaan, dus waarom zou een platenspeler dat niet kunnen? We hebben Alva ST gebouwd om precies dat te doen, met een aluminium bovenplaat van 1 mm en een laag EVA om trillingen te absorberen bovenop MDF. Het is geplaatst in een composiet chassis en weegt in totaal 9 kg. Geruststellend solide en ook nog eens met geweldige geluidsabsorberende eigenschappen.

Tijdloze stijl, uit Londen

De uitvoering van de Alva ST platenspeler is een Lunar-grey aluminium bovenplaat en matzwarte plint. Het is de perfecte match voor o.a de inmiddels vermaarde modellen uit de Cambridge Evo- en CX-serie. Ontworpen en ontwikkeld in Londen met de nadruk op klassieke tijdloze stijl.

Inclusief stofkap

Houd de fijn uitgebalanceerde toonarm en aluminium bovenplaat van uw nieuwe Alva draaitafel onberispelijk als u klaar bent met het draaien van de schijven voor de dag, met de scharnierende stofkap. Hij is gemakkelijk op te tillen, neer te laten, te verwijderen en opnieuw te bevestigen – de keuze is aan u.

Meer info of bestellen? Klik hier

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.