B&W P9 Signature hoofdtelefoon: De beste, mooiste en grootste van B&W

High End weergavekwaliteit, een sublieme afwerking en een grote flexibiliteit: wat wil een mens nog meer?

Om te vieren dat de naam Bowers& Wilkins al ruim 50 jaar staat voor kennis, innovatie, design en een hoge weergavekwaliteit, introduceert B&W de P9 Signature hoofdtelefoon. De fraaiste en best klinkende hoofdtelefoon die B&W ooit bouwde. Dat B&W hoofdtelefoons serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat dit hagelnieuwe topmodel is ontwikkeld door hetzelfde team, dat de fabelachtige 800 D3 High End luidspreker heeft ontwikkeld. De meest recente kennis en innovaties op het gebied van akoestiek zijn verwerkt in het ontwerp van deze hoofdtelefoon. Dat maakt de P9 Signature tot een waardig vlaggenschip van de B&W hoofdtelefoon-serie.

bw-p9-signature-8-lexicom-multimediaWaar de meeste hoofdtelefoons zijn voorzien van een membraan (vaak Mylar) dat is gemonteerd in een soepele surround en dat tamelijk flexibel is opgehangen, heeft de P9 Signature een driver, die qua bouw en gedrag meer lijkt op de drivers in “normale” luidsprekers. Deze nieuw ontwikkelde 40mm driver is gecombineerd met een speciale ophanging, die zorgt voor een meer gecontroleerde en zuigerachtige beweging van de driver, zodat de precisie in de weergave er met sprongen op vooruit gaat. Daarom zijn de kenmerken van de weergavekwaliteit van de P9 Signature: precisie, helderheid en doortekening in combinatie met een volle, rijke bas.

De ruimte in de oorschelpen is ontworpen met geavanceerde computertechnologie en de drivers zijn onder een hoek in de oorschelpen geplaatst, zodat het geluid op een natuurlijke manier in uw oren terechtkomt. Dit draagt bij aan een natuurlijker weergave en een intensere muziekbeleving. De hoofdband is zodanig ontworpen, dat de oorschelpen akoestisch ontkoppeld zijn, waardoor geen resonanties van de ene naar de andere oorschelp worden overgedragen. Vervorming, die door deze “overspraak” kan ontstaan, wordt hierdoor in de kiem gesmoord. Het comfortabel aanvoelende Memory Foam in de oorschelpen vormt zich naar uw hoofd en zorgt voor een optimale aansluiting, waardoor storende omgevingsgeluiden verregaand worden geëlimineerd.

bw-p9-signature-1-lexicom-multimediaDe oorschelpen en de hoofdband zijn bekleed met luxueus Saffiano-leer en de hoofband is gemaakt van licht, maar sterk aluminium. Om de P9 Signature makkelijk mee te kunnen nemen, is hij opvouwbaar en wordt hij met een fraaie alcantara opberghoes geleverd. Ook wordt de P9 Signature geleverd met drie (3!) kabels:
• een MFi kabel (TRRS 4-polige CTIA specificatie) van1,2 meter,
• een standaard kabel (TRS 3-polig stereo) van 1,2 meter en
• een standaard kabel (TRS 3-polig stereo) van 5 meter voor thuisgebruik.
Speciaal voor die laatste kabel is ook een adapter bijgevoegd (van 3,5mm naar 6,35mm).
En dat is nog niet alles: begin volgend jaar (de exacte datum is nog niet bekend) wordt een kabel met Lightning-aansluiting leverbaar voor bezitters va een Apple iPhone 7, die geen normale hoofdtelefoonaansluiting heeft.

Alle hoofdtelefoonliefhebbers moeten deze bijzonder fraaie nieuwe hoofdtelefoon horen! En dat kan, want de B&W P9 Signature is te bewonderen (en te koop) in de showroom van Lexicom MultiMedia.

Bestellen? Klik hier