Bowers & Wilkins lanceert de nieuwe CM S2 Serie

De nieuwe Bowers & Wilkins CM S2-serie is vanaf 1 september 2014 te beluisteren bij Lexicom MultiMedia

De nieuwe CM S2 Serie van Bowers & Wilkins biedt spectaculair verbeterde audioprestaties en ook het luxueuze design, waar de serie bekend om staat, is verder verfraaid. Met de nieuwste B&W-technologieën (waaronder ontkoppelde Double Dome tweeters), een sublieme nieuwe styling en splinternieuwe modellen, is de nieuwe CM S2 Serie beter dan ooit. De ontkoppelde Double Dome tweeter werd in 2013 op de CM10 geïntroduceerd en werd internationaal geprezen vanwege de sterk verbeterde prestaties. Deze technologie is nu ook in de andere modellen van de CM S2 Serie aanwezig. De volledige CM S2 Serie is nu voorzien van deze bijzondere tweeters; de CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 zijn uitgerust met de tweeter-on-top voor een nóg verder verfijnde muziekweergave.

Decoupled Double Dome tweeter
De B&W Decoupled Double Dome (DDD) tweeters bestaan uit een dunne aluminium dome, die is omgeven door een dikkere aluminium ring, zodat de perfecte combinatie van een laag gewicht en een grote stijfheid ontstaat. Deze tweeter is in de nieuwe CM S2 Serie tevens volledig ontkoppeld van de luidsprekerbehuizing; een gel-ring scheidt de tweeterconstructie fysiek van de kast. Het resultaat is een ongelooflijke helderheid en zuiverheid van klank.

Tweeter- on- top
De CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 profiteren ook nog eens van de tweeter-on-top die verder alleen op de topmodellen, B&W 800 Diamond serie te vinden is. Door de tweeter-on-top wordt de spreiding en plaatsing aanzienlijk verbeterd, wat leidt tot een levensechte en ruimtelijke muziekweergave.

Nog meer verbeteringen
De DDD-tweeters zijn slechts één van de vele verbeteringen. De nieuwe CM S2 Serie is volledig opnieuw ontworpen om nog indrukwekkender audiofiele prestaties te leveren. De nieuwe crossovers maken gebruik van Mundorf-componenten, terwijl de woofers en de midrange-units zijn voorzien van anti-resonantie stofkappen voor een vloeiende laagweergave en minimale kleuring. Al deze bijzondere innovaties maken de CM S2 Serie nóg beter, zoals de FST midrange-units in de CM8 S2, CM9 S2 en CM Centre 2 S2. Voor het vlaggenschip uit de CM Serie, de CM10 S2, levert de ontkoppelde FST-constructie extra helderheid.

Nòg mooier design
De nieuwe CM S2 Serie ziet er beter uit dan ooit. De beroemde echte houten kasten van hoge kwaliteit zijn behouden, maar zichtbare bevestigingen zijn verwijderd voor een fraaier, subtieler design.
Deze design-verbeteringen hebben ook akoestische voordelen, omdat dankzij de afwezigheid van zichtbare bevestigingen resonanties door de stevige kasten en panelen tot een minimum worden beperkt. De nieuwe, akoestisch geoptimaliseerde tweeter-grille maakt het design van de CM S2 Serie compleet én beschermt de tweeter.

Perfect voor High End stereoweergave
In het B&W-luidsprekergamma bevindt de nieuwe CM S2 Serie zich tussen de 800 Diamond Serie, de topmodellen met studiokwaliteit, en de 600 S2 Serie die een zeer scherpe prijs/kwaliteitsverhouding heeft. De nieuwe CM S2 Serie levert een hoogwaardige muziekweergave in een subtiel, stijlvol ontwerp. Bowers & Wilkins heeft met de nieuwe CM S2 Serie opnieuw een luidsprekerlijn uitgebracht, die garant staat voor een audiofiele, hoogwaardige en natuurlijke muziekweergave.

De nieuwe CM10 S2 blijft het paradepaardje uit de reeks. De luidspreker is voorzien van een DDD tweeter-on-top die ontkoppeld is van de luidsprekerbehuizing. Dankzij deze constructie, die is overgenomen van de B&W 800 Diamond Serie, worden sterk verbeterde prestaties zonder kleuring geleverd. De CM10 S2 biedt bovendien drie krachtige 165mm woofers en een ontkoppelde FST midrange-unit.

CM6 S2: een nieuw model monitorluidspreker
De DDD tweeter-op-top van de CM10 S2 is ook te vinden op de geheel nieuwe CM6 S2. Deze luidspreker is voorzien van een 165mm woofer/midrange-unit, wat een uitzonderlijk hoogwaardige muziekweergave en ruimtelijkheid oplevert. De CM6 S2 is de eerste monitorluidspreker uit de CM S2 Serie met tweeter-on-top technologie.

Vloerstaande luidsprekers
De CM9 S2 en de CM8 S2 zijn eveneens voorzien van DDD tweeters, FST midrange-units en twee woofers. De CM8 S2 heeft een slank profiel zodat hij eenvoudig in ruimtes van verschillende grootte en/of in diverse configuraties kan worden geplaatst, zonder daarbij concessies te doen aan helderheid, detail en realisme.

Monitorluidsprekers
Ook de CM5 S2 en de CM1 S2 monitorluidsprekers zijn voorzien van DDD tweeters en een groot aantal andere technologische innovaties. Dit maakt van de CM5 S2 en de CM1 S2 compacte, hoogwaardige luidsprekers die ruim voldoende kracht, haarscherpe nauwkeurigheid en muzikale subtiliteit bieden.

Home cinema
De CM Centre S2 en de CM Centre 2 S2 maken eveneens gebruik van DDD tweeters, waarbij de CM Centre 2 S2 ook nog eens is voorzien van een FST midrange-unit. Samen met twee symmetrisch geplaatste woofers zorgt dit voor grootse prestaties. Hierdoor is de nieuwe CM S2 Serie niet alleen perfect voor stereo muziekweergave, maar ook voor home cinema.

Subwoofer
De ASW10CM S2 subwoofer is voorzien van een 10 inch woofer met een papier/Kevlar® conus en wordt aangestuurd door een zeer efficiënte 500W Class D versterker met een switch mode stroomvoorziening.

De monitorstandaard voor de CM S2 Serie
De nieuwe FS-CM S2 stand is verbeterd in ontwerp en afwerking, zodat hij de meest stabiele ondersteuning biedt voor de CM1 S2,de CM5 S2 of de CM6 S2 en ook perfect aansluit bij het stijlvolle ontwerp van de nieuwe modellen.

Alle nieuwe CM S2 Serie luidsprekers zijn verkrijgbaar in een Gloss Black, Rosenut en Satin White afwerking, met uitzondering van de ASW10CM S2, die uitsluitend verkrijgbaar is in Gloss Black en Satin White. De FS-CM S2 standaard is verkrijgbaar in een zwarte en zilveren afwerking.

Beschikbaarheid
De nieuwe CM S2 Serie is vanaf 1 september september 2014 leverbaar. Dan zult u de nieuwe CM S2 Serie ook in de winkel van Lexicom MultiMedia kunnen beluisteren. U kunt gewoon binnenlopen of een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie.

Ook zal Lexicom MultiMedia nog enkele luidsprekers van de “oude” CM-serie tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden, zodat u een prima luidspreker voor een superscherpe prijs kunt kopen.

Bowers & Wilkins heeft bijna 50 jaar ervaring in audio-engineering en geluidsoplossingen. Bowers & Wilkins maakt ‘s werelds meest geavanceerde luidsprekers voor HiFi, High End en home cinema. De luidsprekers van Bowers & Wilkins worden onder meer gebruikt in de wereldberoemde Abbey Road Studios.

Meer info en/of bestellen? Klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.