Bowers & Wilkins introduceert een nieuw topmodel van de CM-serie: de CM10

De nieuwe CM10 profiteert van de toptechnologie van Bowers & Wilkins

Begin september 2013 wordt de populaire CM-serie van Bowers & Wilkins uitgebreid met een gloednieuw topmodel, dat niet alleen technisch zeer interessant is, maar vooral qua weergavekwaliteit veel moois belooft. Op het eerste gezicht lijkt de CM10 niet groter dan de CM9. Dat klopt. De enige zichtbare verschillen zijn de tweeter, die in een eigen aluminium behuizing boven op de luidsprekerkast is gemonteerd de grotere diepte van de kast. De opstelling van de tweeter is bekend van de grotere 800-serie en biedt een groot aantal voordelen.

Om te beginnen wordt de tweeter beter geïsoleerd van de rest van de luidspreker. Resonanties hebben geen invloed meer op het geluidsbeeld van de tweeter, waardoor een betere spreiding van de hoge tonen en een exacter gedefinieerd stereobeeld ontstaat. Voor de luisteraar vertaalt zich dit in een natuurlijker en ruimtelijker geluid en makkelijker te lokaliseren stemmen en instrumenten.
De aluminium behuizing van de tweeter is voorzien van een inwendige versteviging (ook van aluminium) die door een speciaal profiel de rondheidsvervorming van de spreekspoel in de hoogste frequenties voorkomt. Deze verbeterde precisie heeft een grotere zuiverheid en helderheid in de weergave van de tweeter tot gevolg.
De tweeter zelf is afgeleid van de tweeter van de PM1, die met koolstofvezel is versterkt.

Maar er is nòg een belangrijk voordeel: omdat de tweeter boven op de kast staat, is er in de kast zelf meer ruimte ontstaan. Alle drivers zijn naar boven opgeschoven, waardoor plaats voor een derde woofer werd gecreëerd. Hierdoor heeft de CM10 bijna 50 procent méér effectief basoppervlak dan de CM9. Het laag loopt dieper door, vervormt nòg minder en kan een hoger volume aan. Door de betere spreiding van de bas vormt deze nu echte een stevig fundament onder de muziekweergave.

Vanzelfsprekend is ook veel aandacht aan het middengebied besteed, want daar vindt het belangrijkste deel van de muziekweergave plaats. Bowers & Wilkins gebruikt voor de middentoners al sinds 1976 geweven Kevlar (herkenbaar aan de gele kleur), dat wordt verstevigd met kunsthars en verzegeld met een polymeer. Het resultaat is de bekende FST-middentoner met een optimale spreiding, een zeer lage vervorming en een groot frequentiebereik.
Nieuw in de CM10 is, dat voor het eerst in de CM-serie de FST-driver van de kast wordt ontkoppeld. Ook deze techniek is afgeleid van de techniek, die al jaren in de 800-serie wordt toegepast. Het resultaat is een nogmaals afgenomen kleuring van het geluid, een natuurlijker weergavebeeld en een betere spreiding.

Al deze technologie wordt voor het eerst bij elkaar gebracht in de relatief compacte behuizing van de CM-serie, waardoor een bijzonder aantrekkelijk topmodel aan deze lijn wordt toegevoegd. Uiteraard is ook de CM10, net als de overige CM-modellen, leverbaar in hoogglans zwart, satijnwit, rosenut of wengé.

De nieuwe B&W CM 10 is nu verkrijgbaar bij Lexicom MultiMedia

Wij hebben de nieuwe CM 10 in de fraaie satijnwitte uitvoering demonstratieklaar in onze showroom staan. Kom luisteren naar deze bijzondere luidspreker!
Bestellen? Klik hier

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.