Bluesound: lancering BluOs 2.0

Vandaag vindt de lang verwachte lancering van BluOS 2.0 plaats. Een innovatie die de ‘Bluesound beleving’ nog verder zal gaan versterken.

De 2.0 update stond al een tijdje op de roadmap. Het is de meest significante upgrade van de Bluesound controller sinds de lancering van het merk.  Na de introductie van de 2e generatie Bluesound modellen is deze upgrade een tweede grote stap voor dit relatief nieuwe streaming- en multiroom audiomerk.
Hoewel de ‘look and feel’ van de app niet drastisch wijzigt, zijn er veel kleinere verbeteringen die de totale gebruikservaring van het Bluesound systeem nog verder verbeteren.

SmartPlay
Eén van de meest belangrijke nieuwe mogelijkheden is een functie die Bluesound SmartPlay heeft genoemd.
In essentie is SmartPlay ontworpen om u snel muziek te kunnen laten starten, maar vooral om de muziek door te laten spelen.
Het werkt als volgt:

Ga naar een album in uw collectie en kies een nummer.
Stel bijvoorbeeld dat u track nummer 6 van dat album geselecteerd hebt.  Het Bluesound systeem zal niet alleen track 6 afspelen, maar het zal ook track 7, 8, 9 etc. tot het einde van het album neerzetten in een voorlopige wachtrij.  Dus als u niets doet ,zal de muziek blijven spelen, en zult u de rest van het album horen.
Als u naar een ander album gaat en een nummer selecteert, worden de tracks van het vorige album uit de voorlopige wachtrij verwijderd, en wordt het nieuwe nummer dat u gekozen hebt, neergezet in de wachtrij, en de rest van de tracks van dit nieuwe album in de voorlopige wachtrij. Op deze manier is de kans erg klein geworden dat het stil wordt in huis.

Het spreekt voor zich dat deze functie een optie is, die aan of uit kan worden gezet.

Bluesound-systeem-lexicom

Radio Paradise mode
Het compleet reclamevrije internetstation Radio Paradise is een favoriet radiostation in veel winkels. En dit is ook het geval bij de mensen van Bluesound.
Ze vinden het in feite zó fantastisch dat ze Radio Paradise nu rechtstreeks hebben opgenomen onder de bronnen in het hoofdmenu.
Vanwege deze samenwerking heeft Bluesound nu toegang tot de 320kbit stream in plaats van de 128kbps die u normaal gesproken via TuneIn krijgt.

Je hebt een nieuwe app nodig!
Sinds de introductie zijn er twee BluOS apps geweest, een Bluesound app en een NAD M50 app. Dit stopt nu, want vanaf versie 2.0 zal er maar één app overblijven, de BluOS Controller, die zowel voor de Bluesound als de NAD producten zal werken.
Dat betekent echter wel dat je de huidige Bluesound app moet verwijderen en naar de app store moet gaan om de nieuwe app te downloaden.  Deze app wordt vandaag gereleased, zowel voor iOS als Android.
Geüpdate versies van de desktop apps voor Windows en Mac staan ook in de planning, en worden over enkele maanden verwacht.

Hardware vereisten
De nieuwe app zal licht hogere eisen hebben voor de smartphone/tablet die je kunt gebruiken voor de controle. Dit is het geval omdat Bluesound toegang nodig heeft tot functies in deze nieuwere besturingssystemen voor sommige van de nieuwe app functies.
U hebt nu een toestel nodig dat minimaal draait op iOS7 of Android 4.0.
Voor Apple producten betekent dit dat de minimale hardware nu iPhone4 of iPad2 is.

Andere verbeteringen
Naast de SmartPlay functie, brengt de 2.0 update ook veel andere extra mogelijkheden.

Hier is de volledige lijst, naast de dingen die hierboven besproken werden.

 • Betere toegang tot muziek:  Een nieuwe zoekmachine laat gebruikers toe om binnen de muziekcollecties in het netwerk te zoeken, en aangepaste afspeellijsten en favorieten – opgeslagen in een lokale bibliotheek – te kiezen op een mobiel toestel , of streaming muziekdiensten met een snelle toegang-op-aanvraag tot verbeterde zoekfuncties.
 • Speler Set-up ondersteuning: Met begeleide in-app tutorials bij het opstarten kunt u op een eenvoudige manier BluOS apparaten verbinden met een bestaande stereosysteem, actieve luidsprekers of het thuisnetwerk, en onmiddellijk starten met het streamen van, en luisteren naar muziek.
 • Apple Watch Ondersteuning: De BluOS Controller is nu ook beschikbaar voor Apple Watch. Zie onmiddellijk wat er speelt, kies een speler of wijzig een track direct vanaf uw pols.
 • Wat is er nieuw? Tutorials: Ontdek alle nieuwe mogelijkheden die de nieuwe app met zich meebrengen.
 • Verbeterde Navigatie: De linker Navigatiebalk werd opgefrist en is nu veel intuïtiever. De nieuwe Navigatiebalk verbindt u sneller en makkelijker met uw muziek.
 • Voorkeuze instellingen: Creëer en voeg voorkeuzes toe, en roep ze op via één van de vele bedieningsmogelijkheden.
 • Zelf aangemaakte TuneIn Stations: Voeg niet-genoteerde MP3, AAC and WMA streaming stations toe aan TuneIn door gebruik te maken van de streaming URL en voeg deze toe aan uw favorieten.
 • “Speelt Nu” scherm: Tracks en complete albums zijn zichtbaar in een volledig gevuld scherm, met nieuw ontworpen animaties.
 • One-touch Upgrade: Werkin één keer alle Bluesound Spelers in je netwerk bij met één enkele toets op uw smartphone, tablet of desktop app.
 • HD track aanduiding: Tracks gespeeld vanaf de muziekdiensten Qobuz® en TIDAL® worden nu zichtbaar met een “HD” indicatie om de afspeelkwaliteit aan te duiden.
 • Verbeterde Spelerbalk: Volledig nieuwe icoontjes voor Bluesound Spelers, “Groepeer Alle”, “Pauzeer Alle”, plus verbeterde logica voor Spelergroepering.
 • Meer ‘In-App’ ondersteuning: Neem direct contact op met de BluOS Support Crew vanaf uw mobiele apparaat, en krijg onmiddellijk toegang tot artikelen uit de kennisdatabank.
 • Nieuwe Mobiele Widget: Krijg toegang tot BluOS presets en controleer onmiddelijk de muziekweergave, met één enkele swipe, zonder zelfs de app op te starten.
 • Moderne iOS Resoluties: Ondersteuning voor iPhone 6/6+ Retina schermen, wat meer ‘on-screen’ informatie toelaat.
 • Gedetailleerd Inhoudsmenu: Eén enkele tik om artiestinformatie te zien, toe te voegen aan wachtrij, aan favorieten of aan een zelf gemaakte afspeellijst.
 • Mobiele Landschap Weergave: Door uw smartphone te roteren van verticaal naar horizontaal zult u automatisch het “Speel Nu” scherm en de speelwachtrij zien.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.