AURALiC bij Lexicom MultiMedia

Recent is Lexicom Multimedia dealer geworden van AURALiC componenten voor het streamen van muziek en heeft de ARIES, ARIES MINI en ALTAIR oplossingen in huis gehaald.

De AURALiC ARIES kan de brug zijn tussen uw digitale muziekbronnen en uw DAC, waardoor de DAC in hoge resoluties muziek kan streamen, over een vaste Ethernet verbinding of wireless op zo ongeveer elke denkbare sample rate tot aan Quad DSD. Daarvoor beschikt de ARIES over ingangen voor 15 soorten te koppelen bronnen: NAS folder, USB drive, UPnP/DLNA media server, TIDAL, WiMP en Qobuz streaming, Internet Radio, AirPlay, Bluetooth, Songcast en hij is RoonReady. Overige digitale ingangen zijn AES/EBU, Coaxial, Toslink,  en 2xUSB host voor opslag en een externe DAC. De  USB uitgangen van de ARIES zijn gebufferd met AURALiC’s ActiveUSB voor jitterreductie, de andere uitgangen hebben eveneens een lage jitterwaarde. De USB uitgang werkt voor PCM van 44.1 tot 384 KHz op 16-, 24- en 32-bit resoluties, maar ook op  DSD en Double-Rate DSD voor compatibele  USB DAC’s. Overige digitale uitgangen zijn gelimiteerd tot 192 KHz bij 24-bit volgens de S/PDIF standard. De ARIES werkt met twee individuele Femto klokken, zowel voor USB als voor de andere uitgangen. De ARIES heeft een losse lineaire voeding waarin de netspanning wordt gezuiverd van ongerechtigheden, hetgeen resulteert in een ruisniveau uit de voeding van 10uV over de gehele audioband.

Compact en licht van gewicht is de ARIES MINI een afgeleide van de ARIES streaming bridge, in een kleine en goedkope verpakking. Met daaraan toegevoegd analoge uitgangen, een interne DAC en een dual hard disc ruimte voor optionele interne opslag. Perfect als u geen NAS of andere externe opslagmogelijkheden heeft. De ARIES werkt met de volgende te koppelen bronnen: NAS folder, USB drive, UPnP/DLNA media server, TIDAL, WiMP en Qobuz streaming, Internet Radio, AirPlay, Bluetooth, Songcast en hij is RoonReady.

De AURALiC ALTAIR is de ideale single-box oplossing voor uw high end muziek systeem, die in hoge resoluties muziek kan streamen over een vaste Ethernet verbinding of wireless, op zo ongeveer elke denkbare sample rate tot aan Quad DSD. Daarvoor beschikt de ALTAIR over 15 soorten koppelingen: NAS folder, USB drive, interne muziek opslag (optie), UPnP/DLNA media server, TIDAL en Qobuz streaming, Internet Radio, AirPlay, Bluetooth, Songcast en hij is RoonReady. Overige digitale ingangen zijn AES/EBU, Coaxial, Toslink, USB device naar computer, 2xUSB host voor opslag en een externe DAC. De ALTAIR werkt ook als Roon Ready eindpunt. Bij het bestellen van de ALTAIR kan een 2,5” harde schijf mee besteld worden, of een SSD disk, voor het intern opslaan van muziek en daarmee wordt de ALTAIR tegelijk muziek server. Maar ook later zijn schijven nog in te bouwen als de behoefte daartoe ontstaat. In de ALTAIR wordt geklokt met een dual-frequency master klok, die is gemaakt en geoptimaliseerd voor de interne ESS Sabre DAC, waarbij één klokfrequentie werkt voor 44.1KHz of veelvouden en één voor 48KHz en veelvouden. Zodat altijd de meest exacte klok beschikbaar is. De Femto Master Clock wordt gevoed vanuit een 9uV low-noise eigen voeding met minimale fase afwijkingen. Waar andere streamers en DAC’s het vaak moeten doen met een schakelende voeding, maakt de ALTAIR gebruik van een lineaire voeding, die bovendien de netspanning van vervuilde componenten ontdoet en DC componenten tegenhoudt. De schone spanning gaat door de netspanningstransformator die trillingvrij is gemaakt om het audiosignaal in andere delen van de ALTAIR niet te beïnvloeden. Een lineaire voeding zorgt voor een ultra lage ruisvloer en in plaats van storing te genereren zoals een schakelende voeding dat doet, wordt de ruis teruggebracht tot 1uV over de gehele audioband. De ALTAIR heeft op vier manieren instelbare filters voor het digitale deel van de schakeling. Zo is er de “Precise” mode die het zuiverste resultaat geeft, de “Smooth” mode die fijn is voor lang luisteren en verder “Dynamic” en “Balance” voor muzieksoorten die juist daarvan kunnen profiteren.

De genoemde AURALiC producten draaien op het AURALiC Tesla hardware platform dat bestaat uit een Quad-core Coretex-A9 processor op 1HGz, met 512MB of 1GB DDR3 geheugen en 4GB systeem opslag. Het Tesla platform heeft een rekenkracht van 25.000 Mips, genoeg om audiofiele formaten te decoderen, waaronder: AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV en WMA. AURALiC maakt gebruik van de Lightning streaming technologie, op de markt gebracht in 2014, wat de eerste streaming technologie is die DXD en Quad rate DSD mogelijk maakt over WiFi netwerken. Daartoe behoren ook Gapless afspelen, afspeellijsten per apparaat en multiroom toepassing. Memory playback is de nieuwste mogelijkheid, het opslaan van het totale muziekstuk en afspelen vanuit het interne geheugen ter verdere verhoging van de geluidskwaliteit. AURALiC Lightning wordt bediend met een iOS App, OpenHome of UPnP, terwijl voor MAC en Windows software in ontwikkeling is.

Meer informatie of bestellen?

Klik hier voor assortiment Auralic producten

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.