Auralic firmware update voor rippen en CD afspelen

Auralic heeft voor de platformen Aries G-Series, Aries Femto & LE, Altair & Altair G-Series en voor de Polaris een belangrijke firmware update uitgebracht. Naast bugfixes en verbeteringen brengt de nieuwe software de mogelijkheid om met een aan genoemde apparaten gekoppelde optische drive CD’s af te spelen via de Lightning DS software of de inhoud van de CD te rippen en op te slaan op een USB drive of zelfs op een NAS. De inhoud van de CD wordt geript naar het originele formaat, maar tijdens het afspelen worden alle mogelijkheden benut van de Auralic modellen zoals een jitterreductie en upsampling. Zodra een drive is aangesloten wordt hij zichtbaar in de Lightning DS App en staat u dan toe de CD te spelen, te spelen en tegelijk te rippen of alleen te rippen. Tijdens het rippen wordt elke sector twee maal gelezen. Is er een verschil tussen de eerste en de tweede keer lezen dan zal dezelfde sector nog achtmaal worden gelezen op een lagere snelheid om zo tot een 100% accuratesse te komen.

Elke optische drive die kan werken met Windows of MAC is bruikbaar, maar Auralic wijst met grote nadruk op de voeding van de drive. Liefst moet deze lineair zijn, want niet de drive maar de voeding bepaalt een groot deel van het eindresultaat aldus Auralic. De voeding die de Auralic apparatuur zelf kan leveren via de USB poort is niet voldoende voor een optische drive. Goede en door Auralic zelf aanbevolen optische drives zijn de Melco D100, de Pioneer X12J-UHD en de ASUS BW-16D1X-U. Op de support pagina’s van Auralic staat schematisch aangegeven op welke manieren u de drives kunt aansluiten en combineren met USB opslag. Daarbij is het van groot belang dat de drive is aangesloten op de HDD of USB gelabelde poort en NIET op de DAC poort. Aansluiten op de DAC poort leidt tot onherstelbare schade.

De uitbreiding in de software maakt de Auralic streaming devices nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker. Niet langer is een PC of MAC nodig om CD’s optimaal te kunnen rippen en opslaan.

De link naar de Auralic pagina waarop e.e.a. uitgebreid wordt beschreven is: https://community.auralic.com/t/firmware-7-x-cd-playback-ripping/5846

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.