Auralic Aries G1 streamer bij Lexicom MultiMedia

Auralic Aries G1 wireless streaming transporter (opvolger van Aries Femto)

Vier jaar na het uitbrengen van de eerste Aries heeft de high-tech streamer een waardige opvolger gekregen in de Aries G1, sterk afgeleid van de innovaties en technieken zoals gebruikt in de G2. De G1 verbindt wireless of via een bedraad ethernet netwerk met streaming bronnen als TIDAL en Qobuz, met internetradio, USB drives, NAS systemen, kan gebruikt worden voor Spotify Connect en AirPlay, is uiteraard ook Roon ready. Alles met gebruikmaking van playlists, memory caching, gapless afspelen en bit-perfect multiroom ondersteuning. De Aries G1 met zijn veel hogere rekenkracht dan de oorspronkelijke Aries is de eerste keuze voor de audiofiel in bezit van bestanden in DSD resolutie tot DSD512 en PCM tot 32bit/384kHz (hoogste resolutie alleen via USB).

De App Lightning OS, werkt samen met de geheugen cache registers, laat bit-perfect afspelen zelfs in een multiroom omgeving toe en als u liever Roon gebruikt werkt ook dat naadloos op de Aries G1. Een 4 inch kleuren display toont u de belangrijkste functies zoals afspeel status, configuratie en artwork. Een smart infrarood afstandsbediening is standaard, toegang gevend tot de basisfuncties van de Aries G2. File formaten die de Aries G1 kan verwerken zijn: AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, OGG, WAV, WV, AAC, MP3, MQA en WMA op sample rates voor PCM van 44.1KHz tot 384KHz en in DSD van DSD64 tot DSD512. Daarnaast is er de mogelijkheid een USB drive aan te sluiten. Uitgangen zijn er in de vorm van AES/EBU, Coax, Toslink en USB Host naar een compatibele DAC. Met zijn bescheiden afmetingen van 34cm x 32cm x 8cm is er voor de Aries G1 altijd een plekje te vinden. De afwerking is mat zwart geanodiseerd aluminium. De prijs voor de Auralic Aries G1 bedraagt € 2.199,-.

Inmiddels is de Auralic Aries G1 aan de grondig tand gevoeld en uitvoerig beschreven op onze website. Meer informatie of bestellen? Klik hier