Audiovector QR7 luidspreker nu bij Lexicom

De Audiovector QR 7 luidspreker met een groots en levendig geluid

De Audiovector QR 7-luidspreker is onlangs onthuld op de High End Show in München en is nu al bij ons te beluisteren. De QR 7 is het nieuwe vlaggenschip van de QR-serie en is ontworpen om het plezier terug te brengen in het spelen van muziek. Het grote en levendige geluid brengt je naar de concertzaal of nachtclub van je dromen! Hoewel de QR 7 een enorm, kamervullend geluid heeft, is het ook een uiterst verfijnde luidspreker die volledig is ontwikkeld en vervaardigd op het Audiovector hoofdkantoor in Denemarken.

Het heeft een dynamisch muzikaal vermogen en beschikt over de nieuwste luidsprekertechnologieën om een ​​krachtige prestatie te leveren. De imposante kast van de QR 7 herbergt twee enorme, 8-inch drivers en een nieuw ontwikkelde crossover die samen een hyperdynamische, neutraal klinkende luidspreker creëren met een groot, open geluidsbeeld. Het is een volledig 3-weg systeem en heeft dubbele Pure Piston-basunits met sandwichmembranen, een 6-inch midrange en onze originele snelle en wendbare Air Motion Transformer-tweeter. Dankzij de gemakkelijke impedantiebelasting en het hoge rendement van 90,5dB is hij gemakkelijk aan te sturen – een perfecte match voor zowel solid-state- als buizenversterkers. Dit is een luidspreker die is ontworpen voor inspirerende en verkwikkende luistersessies.

Een van de onderscheidende kenmerken van Audiovector is dat zij in plaats van ‘off the shelf’ drive units te selecteren, hun eigen drivers in-house ontwikkelen en vervolgens de beste leveranciers vragen om ze te bouwen. De combinatie van lage-hysterese spreekspoeltechnologie, grote krachtige magneten, stijve turbulentie-onderdrukkende manden en sandwichmembranen gemaakt van twee lagen aluminium, stelt Audiovector in staat om een ​​rijker, helderder en levendiger geluid te creëren.

De behuizing van de QR 7 is gemaakt van hardhout met hoge dichtheid (HDF) voor de perfecte combinatie van superieure sterkte, lage resonantie en elegante esthetiek. De fasciaplaten van de tweeter zijn vervaardigd uit één stuk aluminium van ruimtevaartkwaliteit. Ze zijn nauwkeurig gefreesd, glas gestraald, geborsteld en vervolgens geanodiseerd in een prachtige wolfraam titanium grijze kleur. Het rosé vergulde dispersiegaas werkt als een S-Stop-filter en verbetert de driverintegratie.

De QR 7 past perfect bij zijn broers en zussen. Met de toevoeging van de krachtige QR Sub, het gedetailleerde QR Center en de eenvoudig te plaatsen QR Wall, zijn we er trots op een krachtig en krachtig thuisbioscoopsysteem te kunnen aanbieden.

AMT driver

Het meest bijzondere onderdeel van de QR 7 is zonder twijfel de AMT (Air Motion Transformer) tweeter. Een technologie, die we normaal gesproken alleen in duurdere luidsprekers aantreffen. Vereenvoudigd gezegd, komt het principe hier op neer: een AMT is opgebouwd uit een extreem licht membraan, dat is gevouwen (als een accordeon). Aan elke vouw is een strip zeer dunne aluminiumfolie bevestigd. Dit membraan wordt in een sterk magnetisch veld geplaatst. Wanneer aan de aluminium strips een stroom (het muzieksignaal) wordt toegevoerd, zorgt dit voor beweging van het membraan (uitzetten en samentrekken). Hierdoor wordt de lucht in beweging gebracht en die beweging wordt door ons gehoor geregistreerd als geluid. De voordelen van AMT’s ten opzichte van de gebruikelijke dome-tweeters zijn een hogere gevoeligheid, een grotere dynamiek, een lage vervorming, een vlak impedantiegedrag en een hoge belastbaarheid. Nadelen zijn er ook: het is niet eenvoudig om een AMT te fabriceren, met name het vouwen van het membraan is zeer kritisch. En daardoor zijn (goede) AMT’s duurder. De tweeter is ondergebracht in een behuizing die is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is voorzien van een soort akoestisch filter tegen mogelijke scherpe s-klanken (net als de filters die in studio’s voor de microfoons worden geplaatst).

Middentoner

Een verdieping lager vinden we de middentoonweergever. Ook hier zijn technologische vindingen ingezet, die meer gebruikelijk zijn in hogere prijsklassen. De conus van deze driver bestaat uit een nieuw ontwikkelde 3-laags sandwich van twee lagen zeer hoogwaardig aluminium met een tussenlaag van zachte vezels; de sandwich wordt bijeengehouden door een geschuimde lijmlaag. Door de aandrijving met een dubbele magneet en de zeer exacte zuiger-achtige beweging van deze driver is de vervorming bijzonder laag en loopt het inzetbare bereikdoor tot ongeveer 3kHz. Hierdoor kan ook het scheidingsfilter eenvoudiger uitvallen, waardoor eventuele verliezen worden beperkt. Tenslotte twee woofers van 8” met een zelfde opbouw als de middentoonweergever, werkend vanaf 400Hz tot 25Hz!

De basreflexpoort, die het laagste laag ondersteunt, is onzichtbaar aan onderzijde van de luidspreker aangebracht. Door deze bouwwijze is de QR 7 makkelijker te plaatsen dan een luidspreker met de basreflexpoort in de achterzijde.

De QR 7 is een bijzonder hoogwaardige luidspreker, die mede dankzij de zeer muzikale klank een opvallende toevoeging is in dit prijssegment. De QR 7 is leverbaar in donker walnoot, hoogglans zwart en hoogglans wit en is voorzien van een magnetisch bevestigd front.

Technische gegevens

 • Type luidspreker: Vloerstaande luidspreker
 • Luidsprekersysteem: 3-weg basreflex
 • Tweeter: Air Motion Transformer (AMT)
 • Midrange: 6” pure piston
 • Woofers: 2x 6” pure piston
 • Frequentiebereik: 28 Hz – 52 kHz
 • Power handling: 280 Watt
 • Gevoeligheid: 90,5 dB
 • Impedantie: 6 Ohm
 • Magnetisch bevestigd front: ja
 • Afmetingen (HxBxD): 114 x 25 x 40
 • Gewicht: 36,2 kg
 • Kleuren: Donker walnoot, Hoogglans Zwart, Wit
 • Garantie: 5 jaar

Meer informatie of bestellen? Klik hier