AudioQuest Monsoon en Blizzard netsnoeren vanaf nu beschikbaar

AudioQuest is uitgekomen met de “Wind series” netsnoeren waarvan de Monsoon en de Blizzard vanaf heden beschikbaar zijn in de winkel. De kabels maken gebruik van ontwikkelingen uit de “Storm series” maar laat zich eenvoudiger buigen en zijn daarmee gemakkelijker in gebruik als er weinig beschikbare ruimte is achter de set.

Uiteraard is zowel de Monsoon als de Blizzard een echte AudioQuest kabel met 3,31 mm2 geleiders , in de Monsoon samengesteld uit een Long Grain koperen kern en Solid Perfect Surface koperdraden, op een speciale manier samengesteld (True Concentric) zodat het onderlinge contact tussen de geleiders optimaal is. De Bizzard gebruikt een zelfde configuratie alleen bestaan de koperdraden uitsluitend uit Solid Perfect Surface+. Een semi-massieve concentrische configuratie ontstaat als de aders zonder van plaats te wisselen in de bundel zijn gevlochten. Het vlechten op deze manier draagt bij aan vermindering van vervorming die zal ontstaan door interactie van de aders. Verzilverde aarde draden voeren RF-ruis en vervorming af naar aarde. Een Ground Noise Dissipation dient om Transient Intermodulation vervorming te voorkomen.

ZERO Technology voorkomt dat de kabel de dynamiek van de aangesloten apparatuur beperkt. Om dat duidelijk te maken het volgende voorbeeld: Indien u een buis vult met schuim en een munt in de buis laat vallen zal de valsnelheid bepaald worden door de weerstand van het schuim (karakteristieke impedantie), ongeachte de diameter van de buis (weerstand). De karakteristieke impedantie bepaalt hoe snel de hoeveelheid stroom door de kabel gaat. AudioQuest maakt de karakteristieke impedantie gelijk aan nul en wat overblijft, is volgens de natuurwetten alleen een onvermijdelijke weerstand. De Blizzard gebruikt bovendien het 72Volt Dielectric Bias System. Het Dielectric-Bias System helpt om RF invloeden te elimineren en maakt dat de kabel niet hoeft in te spelen.

De pluggen aan beide zijden zijn aangegoten bij de Monsoon en de Blizzard, hetgeen zorgt voor een betere grip in de apparaten en de wandcontactdozen en het maakt de kabels zowel robuust als bestand tegen mechanische belastingen. De kabels zijn leverbaar met 15Amp (C13) of zonder meerprijs met 20Amp (C19) stekkers aan de apparaat zijde.

De Monsoon is leverbaar vanaf € 329,00 voor een lengte van 1 meter en de Blizzard vanaf € 599,00 voor een lengte van 1 meter.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.