Hegel is een audiomerk uit Noorwegen, dat in 1988 is opgericht door Bent Holter. Zijn doelstelling was versterkers te bouwen met een lage harmonische vervorming. Hij ontwikkelde de SoundEngine technologie die naast een lage vervorming een hoge dempingsfactor biedt (veel controle in de bas). Ook heeft Hegel zeer goede DAC’s ontwikkeld, die het audiosignaal herklokken volgens een in eigen huis ontwikkelde techniek. Hegel heeft internationaal lovende recensies en diverse Awards gekregen.

Toont alle 12 resultaten

In 1988 werd Hegel opgericht door Bent Holter. Het Oostenrijkse bedrijf had als doelstelling om vervorming te minimaliseren. Het merk is tegenwoordig een gevestigde naam op het gebied van Hifi-audio bij de meeste audiopuristen die zo min mogelijk vervorming van het originele muzieksignaal willen.

De historie van Hegel

Bent Holter studeerde in de jaren 80 aan de technische universiteit in Trondheim, toen hij besloot om een scriptie te schrijven over het originele design van transistoren in versterkers, waarmee de problemen in traditionele Hifi-systemen konden worden opgelost. De naam Hegel is afgeleid van de band waar Bent in zijn vrije tijd in speelde, The Hegel Band.

De nummer één vijand van Bent was vervorming. Hij kon zich er namelijk niet bij neerleggen dat er door elektronica vervorming ontstond. Om dit zoveel mogelijk te beperken moet je in de regel op andere parameters inboeten, zoals de dempingsfactor, die de bas controleert.

Toen de band versterkers nodig had, besloot Holter deze zelf te bouwen. In plaats van zich te conformeren aan de klassieke schema’s rondom audiokwaliteit besloot hij het anders aan te pakken. Hij ontwikkelde daarom een project dat aan de basis lag van de hedendaagse SoundEngine Technology.

Het begin van de jaren 90 was een succesvolle periode voor Hegel. Zo werd de gepatenteerde oplossing die nu bekend staat als de SoundEngine Technology vastgelegd, ontwikkelden ze een DAC in 1994 en brachten ze in 1996 hun eerste cd-speler op de markt.

Sindsdien heeft het bedrijf steevast zijn productaanbod uitgebreid en verbeterd, terwijl ze de winstgevendheid jaar op jaar wisten te verhogen. Zelfs tijdens de financiële crisis, waarin de meeste bedrijven direct een defensieve strategie hanteren, pakte Hegel het anders aan. Bent nam grensverleggende technici aan om nieuwe apparaten te ontwikkelen.

Hegel heeft momenteel dealers in 54 landen en de producten worden over de gehele wereld verkocht.

Hegel technologie

De systemen van Hegel zijn voorzien van bijzondere technologie om de beste beleving uit jouw muziek te halen. De drang naar innovatie waardoor Hegel ooit is ontstaan, is nooit verloren gegaan. De moderne Hegel producten beschikken over vele technieken om de geluidskwaliteit te bevorderen.

Organic Sound

Een goede opname klinkt zo natuurlijk mogelijk. Bij Hegel worden alle onderdelen van een dynamische opname precies zoals het origineel gereproduceerd. De opname bepaalt de kwaliteit. Er worden geen artificiële ingrediënten toegevoegd om het geluid te beïnvloeden.

De muziek uit een systeem van Hegel komt om deze reden bijzonder dicht bij de ervaring van een live studio-opname. Het Hegel Concept is het eerste muzieksysteem ter wereld dat gebruik maakt van allerlei gerelateerde velden, zoals telecommunicatie en uitzendtechnologie. Na meer dan tien jaar onderzoek en ontwikkeling is het nu mogelijk om op een natuurlijkere manier dan ooit geluid te reproduceren.

Het doel van Hegel is om muziekliefhebbers een zo natuurlijk en interessant mogelijke luisterervaring te bieden. Een levensecht geluid en de stemmen van bekende artiesten waren bij Hegel het favoriete uitgangspunt.

SoundEngine

Wanneer een muzieksignaal door een geluidsversterker gaat, gaan er details verloren of worden er details toegevoegd. Wanneer het signaal de luidsprekers bereikt, is deze niet meer hetzelfde als het originele muzieksignaal.

Daar komt het Hegel SoundEngine local error cancelling-systeem om de hoek kijken. Want deze technologie voorkomt vervormingen in de audioversterker. Het gevolg is een schoner muzieksignaal met een groter bereik en minder vervorming.

Met de SoundEngine technologie wordt een specifiek probleem opgelost: de crossover-vervorming die in alle klasse-AB-versterkers wordt aangetroffen, wordt hiermee opgeheven.

DualAmp

In normale audioversterkers worden de spanningsversterkingsfasen en de stroomversterkingsfasen gecombineerd in dezelfde versterkersmodule. Met de DualAmp technologie van Hegel worden deze gescheiden.

Door deze technologie kunnen er versterkerblokken gebruikt worden die specifiek voor dat doel ontwikkeld zijn. Door de spanningsversterking te scheiden van de stroomversterking is er minder vervorming en geniet je van een hoger dynamisch audiobereik.

DualPower

Ook voor de versterkerblokken gebruikt Hegel, in tegenstelling tot normale audioversterkers, niet dezelfde voeding. De eindversterkers en bronnen maken gebruik van volledig gescheiden DualPower voedingen voor de input- en outputbronnen. Ook deze technologie draagt bij aan een lagere vervorming en een hoger dynamisch bereik van Hegel producten.

LineDriver

LineDriver maakt gebruik van gebalanceerde technologie die vervorming vermindert om de hoogst mogelijke audio resolutie te behouden. Deze technologie vergt veel technische kennis op het gebied van analoge elektronica met weinig ruis, analoge elektronica met hoge frequentie en geavanceerde technieken voor de circuit boarden.

MasterClock

Een masterklokgenerator moet een zeer stabiele tijdsperiode hebben. Om een zo goed mogelijk geluid te hebben, moet je zo’n laag mogelijke ‘jitter waarde’ hebben. Bij alle Hegel cd-spelers is de jitter minder dan 10 picoseconden, wat bijzonder laag. Daardoor kan de performance van de Hegel master clock generator zich meten met die van zeer dure cd-systemen.

SynchroDAC

Het overgrote deel van de Hifi cd-spelers maakt tegenwoordig gebruik van asynchrone upsampling om digitale audiodata om te zetten naar analoge audio. Hegel merkte dat het gebruik van deze technologie ervoor zorgt dat de geluidskwaliteit merkbaar afneemt.

Daarom maken de cd-spelers van Hegel gebruik van een nieuwe technologie, gesynchroniseerde upsampling. Deze nieuwe technologie, waar ontzettend veel research en ontwikkeling in is gegaan, biedt een aanzienlijk betere geluidskwaliteit.

USB

De USB-connector op Hegel versterkers en digitale naar analoge convertors opent een nieuwe wereld voor liefhebbers van muziek en film. Via deze connector kunnen alle geluiden van je computer direct via de Hegel gespeeld worden, van muziek tot en met films en Skype-chats. Allemaal met de geweldige Hegel geluidskwaliteit.

Type apparaten van Hegel

Hegel heeft verschillende apparaten die allemaal over het karakteristieke geluid beschikken.

Geïntegreerde versterkers

De geïntegreerde versterkers van Hegel zijn van ongeëvenaarde kwaliteit. Zo is er de Hegel Röst, die beschikt over de gepatenteerde SoundEngine 2 versterker technologie, die een natuurlijk en dynamisch geluid geeft.

Daarnaast zijn er de H90, H95, de H190 en de H390. Aan de top van deze lijn versterkers staat de H590, een meester in muzikaliteit en functionaliteit, met services zoals AirPlay en vele andere technologieën die de geluidskwaliteit verbeteren.

Voorversterkers

Hegel biedt twee unieke voorversterkers, die beiden geweldige geluidweergave bieden. De P20 is de meest betaalbare voorsterker van het merk, die gebruik maakt van veel ideeën en concepten die zijn gebruikt voor zijn grotere broer, de P30. Dit model is de beste voorversterker die ooit is ontwikkeld door Hegel. De gepatenteerde technologie en de hoogwaardige componenten maken de P30 daarmee zelfs een van de beste voorversterkers ter wereld.

Vermogensversterkers

Vermogensversterkers zijn echte krachtpatsers waarmee je zelfs de meest veeleisende speakers ter wereld kunt aandrijven. Zo is er de H20, die beschikt over de meest recente versie van de FET-technologie van Hegel.

Een praktisch voordeel van de H20 FET-technologie is een meer ritmisch geluid en een strakkere baslijn. Daarnaast kan hij harmonische echo in de hogere frequenties effectief elimineren. Het gevolg is meer detail, een soepel en natuurlijk geluid.

De H30 biedt monsterlijk veel kracht op het gebied van maximale geluidskwaliteit. Met een power rating van meer dan 1,1 kW in 8 ohm, kan de kracht bijna beter gemeten worden in paardenkrachten. Het is simpelweg de beste vermogensversterker ooit gemaakt door Hegel. Hij wereld ontworpen als monoblock, maar het is ook mogelijk om hem als stereo versterker te gebruiken als je dat wenst.

Custom installaties

Hegel biedt drie versies van hun multi-kanaals versterkers: de C53, C54 en de C55. Deze apparaten zijn ontwikkeld voor geweldige geluidsweergave. Deze versterkers zijn volledig configurabel naar jouw wensen en ondersteunen tot 5 kanalen.

Cd

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om muziek fysiek te bezitten in de vorm van cd’s. Genieten van werelds geluid, dat is een zekerheidje met de Hegel Mohican, de cd-speler van Hegel. Waar andere apparaten multifunctioneel proberen te zijn, is de Mohican gewoon het beste in één ding: de cd-speler zijn voor mensen die de maximale geluidsbeleving uit hun cd’s willen halen.

DAC

Natuurlijk mag ook een DAC niet ontbreken in het prachtige assortiment van Hegel. De HD30 doet alles wat je van een high-end DAC mag verwachten met wereldse kwaliteit en overstijgt daarin al je verwachtingen. Alle bedenkbare inputs zijn aanwezig in dit wonder op het gebied van prestaties, dat tegelijk een elegant ontworpen apparaat is.