Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins, opgericht in 1966, is een Britse luidsprekerbouwer die een zeer breed programma aanbiedt: luidsprekers, hoofdtelefoons, ‘streaming audio’-producten en soundbars. B&W is een echte pionier en heeft een lange traditie van high-end luidsprekerbouw. Het gebruik van materialen als Kevlar en de ontwikkeling van revolutionaire technieken leidden tot grote prestatieverbeteringen. Niet alleen de 800-topserie, maar alle B&W-producten profiteren van de nieuwe ontwikkelingen. De naam B&W is synoniem voor kwaliteit.

Resultaat 1–24 van de 53 resultaten wordt getoond

Bowers & Wilkins is een Brits bedrijf dat audio apparatuur van hoge kwaliteit produceert. Het merk staat vooral bekend om zijn hoogwaardige speakers. B&W is in 1966 opgericht door John Bowers in de stad Worthing aan de zuidkust van Engeland.

B&W bood een breed scala aan elektronica aan, zoals versterkers, onder het dochtermerk Aura, maar dit merk werd in 1997 stopgezet. Ook het merk ‘John Bowers’ heeft nog een tijdje bestaan, waar de Active One luidspreker en voorsterker onder uitgebracht werden.

De historie van Bowers & Wilkins producten

John Bowers begon Bowers & Wilkins na de Tweede Wereldoorlog als een elektronicawinkel in Worthing, samen met Roy Wilkins. De winkel breidde uit naar het verkopen van televisies, de verhuur van apparatuur en een serviceafdeling onder leiding van Peter Hayward.

De jaren 60

In de jaren 60 begon Bowers het bedrijf B&W Loudspeakers Ltd., waardoor de onderneming los kwam te staan van de elektronicawinkel. De eerste productielijn was gevestigd in de achtertuin van de winkel, die overigens nog steeds bestaat. De restanten van deze productielijn zijn behouden gebleven. Tegenwoordig is de winkel eigendom van Roy’s zoon Paul Wilkins, die samen met Chris Hugill tevens de distributie voor de Aura-serie verzorgde.

De jaren 70

In 1970 werden in Worthing P2 speakers geproduceerd, die uitgerust met Ionovac tweeter werden gedistribueerd in Japan onder licentie van Sony.

Bowers ontwikkelde vervolgens een speaker die compleet in-house werd gebouwd, de DM70. De speaker combineerde elektrostatisch midden- en hoog bereik met een traditionele bass-unit. De uitgesproken vormgeving van de DM70 won dan ook een British Industrial Design Award.

In 1972 opende B&W een nieuwe productiefaciliteit in Worthing. Bovendien werd de DM2 uitgebracht, met een 8 inch woofer/mid-range luidspreker, een Celestion HF1300 tweeter en een super tweeter.

In 1979 werd de 801 luidspreker geïntroduceerd na 3 jaar van ontwikkeling.

De B&W 600, 700 en 800 Serie Diamond

Binnen Bowers & Wilkins hebben meerdere series de revue gepasseerd, waarbij er voor iedere audioliefhebber wel wat tussen zit met uitgebreide mogelijkheden tot personalisering.

De 600 serie

De 600 Serie geeft je de mogelijkheid om je eigen audiosysteem heel precies samen te stellen. Met vele verschillende keuzes uit componenten is er altijd wel een combinatie die bij jouw smaak past. Van meerdere luidsprekers tot aan verschillende subwoofers, de 600 serie biedt het aan.

De luidsprekers in deze serie beschikken nu over Continuum™ conus technologie. De technologie zorgt daarmee voor een buitengewoon prachtige geluidservaring. Dit stukje technologie tot realiteit maken ging niet van de een op andere dag, het duurde namelijk maar liefst 8 jaar om dit mogelijk te maken.

Liever iets kleinere speakers, maar wel super zuiver geluid? Dat kun je met een boekenplank luidspreker uit de 600 serie bereiken zonder enige moeite. Zo haal je uitstekend geluid in huis waar in ieder interieur wel een geschikte plek voor te vinden is.

De 700 serie

Voor de kritische luisteraar is er de 700 serie, waarmee je studiogeluid of de kwaliteit van een serieuze thuisbioscoop in huis haalt. Deze speakers zijn geïnspireerd op opnamestudio’s, maar gemaakt om die ervaring naar jouw huiskamer te brengen.

De 700 serie levert simpelweg waanzinnig geluid. De 702 S2 is bijvoorbeeld uitgerust met vele geavanceerde technologieën om de geluidskwaliteit naar een compleet niveau te brengen. De 707 S2 is compact, maar beschikt over een hoog vermogen.

De 800 serie Diamond

Ga je alleen voor het beste geluid? Dan is de 800 serie Diamond de beste serie voor jou. Na meer dan 35 jaar en zes versies is het gelukt: een nieuwe standaard creëren en de grenzen nog verder verleggen.

Van de 800 D3 waarop professionals vertrouwen voor het meest eerlijke geluid, tot aan de 805 D3 die gekenmerkt wordt door studiokwaliteit in een boekenplank speaker, de 800 serie is voor de audiofiel die alleen genoegen neemt met het beste geluid. Met de centerspeakers en de subwoofers uit deze serie maak je de perfecte thuisbioscoop compleet.

De Nautilus luidspreker

De Nautilus is het neusje van de zalm onder de speakers. Dit is niet alleen de beste speaker die je van Bowers & Wilkins kunt aanschaffen, het is een van de beste speakers ooit gemaakt. Laat je niet afschrikken door het uitgesproken design van de Nautilus. Het doel voor het maken van de Nautilus was als volgt: “doe wat nodig is, hoe onconventioneel dat ook is, om de beste luidspreker te maken die iemand ooit gehoord heeft.”

Subwoofers

Bowers & Wilkins biedt een zeer ruim aanbod aan subwoofers in verschillende vormen en maten, de DB2D, DB3D, DB4S, PV1D, ASW610XP, ASW610 en de ASW08. De subwoofers zijn verkrijgbaar vanaf 200 watt vermogen en maximaal 1000 watt voor een zeer krachtige dreun.

Mini Theaters

Voor de liefhebber van films heeft Bowers & Wilkins ook mooie apparatuur. Voor elke opzet is er wel een mogelijkheid. Van stereo tot een 5.1 kanaals- surround systeem.

M1 speaker

De meest compacte en veelzijdige luidspreker van Bowers & Wilkins. De speakers zijn in stereo te gebruiken met of zonder subwoofer. Daarnaast kan deze vanzelfsprekend in een 5.1-kanaals surround systeem worden ingezet. De M1 kan je zowel aan de muur als op de tafelstandaard bevestigen.

MT50 home cinema systeem

Als je een fantastisch tv-scherm hebt, dan hoort daar ook fantastisch geluid bij. Met deze set van vijf M1 speakers en een compacte, maar krachtige ASW608 subwoofer haal je een magisch cinemasysteem in huis.

MT60D home cinema systeem

Is de subwoofer in de set van de MT50 niet genoeg voor jouw wensen? Dan is de MT60D een stapje verder. De PV1D subwoofer is een krachtig apparaat met twee drivers tegenover elkaar, waardoor je geluidservaring naar een nieuw compleet nieuw niveau wordt gebracht.

Draadloze Luidsprekers

Ook Bowers & Wilkins realiseert zich dat de vraag in de markt steeds meer verschuift van analoog naar digitaal. Zelfs de echte audiofiel begint het gemak en de veelzijdigheid van draadloos, mits van hoge kwaliteit, steeds meer te waarderen. Om aan deze vraag te voldoen, heeft B&W meerdere draadloze luidsprekers in zijn assortiment.

Formation Flex

De Formation Flex is een van de meest hoogwaardige streamers die je kunt kopen, de geluidskwaliteit stijgt ver uit boven die van de concurrentie. Het is daarnaast een zeer elegante speaker, die wordt aangedreven door een tweekanaals klasse D-versterker. De versterker levert een vermogen van 50 Watt per driver.

De speaker kan in mono gebruikt worden, maar ook gekoppeld worden als stereopaar. In de laatste opstelling is de Formation Flex vanzelfsprekend dubbel zo indrukwekkend.

Formation Audio

Wireless is de toekomst en daar is B&W al meer dan 10 jaar mee bezig. Maar nu gaat het merk nog een stap verder, want waar ze zich voorheen richtten op alles-in-een oplossingen voor wireless audio, wordt er met de Formation Audio een ecosysteem geïntroduceerd waarmee je streaming toevoegt aan je bestaande hifi-systeem.

Formation Bass

Een draadloze subwoofer die de audiokwaliteit van een bekabelde subwoofer weet te benaderen, dat is de Formation Bass. Met een dubbele driver die tegenover elkaar is geplaatst in een stijve behuizing, is er minder vervorming. Met de Dynamic EQ worden de prestaties in real-time geoptimaliseerd, presteert de subwoofer op een hoger niveau en is het mogelijk om het lage geluid goed te laten horen zonder vervorming.

Formation Bar

Ook heeft Bowers & Wilkins een soundbar uitgebracht. Maar zoals je kunt verwachten van B&W, is ook dit geen doorsnee product. Het merk heeft alles op alles gezet om hun high-end DNA te verwerken in deze luidspreker. En dat is gelukt, want de soundbar is overladen met technologie en drivers van zeer hoge kwaliteit.

Zowel links als rechts en in het midden beschikt de soundbar over drie drivers, in totaal maar liefst negen. Drie daarvan zijn aluminium tweeters, daarnaast bevinden zich nog zes 65 millimeter drivers voor de bass- en middentonen in de kleine behuizing.

De Formation Bar en de Formation Bass zijn samen een sterk team, je leest er hier meer over.

Formation Wedge

De Formation Wedge is een unieke draadloze speaker die waanzinnig geluid weet te bieden in een prachtig design. Hiermee zorg je voor een prachtige geluidservaring en stream je met 96 kHz/24-bits audioresolutie.

Met deze speaker haal je een 3-wegsysteem in huis die een breed geluidsveld weet neer te zetten. Met twee 2,5 centimeter aluminium tweeters die beiden een zeer respectabel vermogen bieden van 40 Watt. De tweeters worden gecomplimenteerd door twee midrange drivers die nog eens 40 Watt per stuk weten te leveren. Ten slotte zit er nog een 15 centimeter subwoofer in dit meesterlijke apparaat verborgen, die nog eens 80 Watt levert.

Het enige wat de Bowers & Wilkins Wedge niet kan, is de ruimtelijkheid benaderen die je met losstaande componenten bereikt. Maar dat is dan ook logisch. De soundstage die met de Wedge wordt gecreëerd is zeer groot voor zijn bescheiden formaat.

Formation Duo

De Formation Duo bestaat uit actieve 2-weg speakers die draadloos worden aangestuurd. De speakers hebben een zeer hoog vermogen van 125 Watt per kanaal, met elke driver een eigen versterker. De D-Klasse versterker die verborgen zit in de behuizing van deze monitor speakers is compact en ook nog een energie efficiënt.

De ingebouwde versterker en de prachtige drivers zorgen voor een zeer rijk, ontspannen en muzikale geluidsweergave. Het frequentiebereik is dan ook bizar, van 25Hz tot 33 kHz. Deze speakers moet je ervaren om het te kunnen geloven.

Hoofdtelefoons

Naast de indrukwekkende serie speakers en draadloze audiomogelijkheden heeft Bowers & Wilkins ook head-fi voor de in-ear en koptelefoon liefhebbers: de PI3, DE PI4, de PX5 en de PX7.

PI3 in-ear

Een echte muziekliefhebber gaat nergens heen zonder goed geluid. Dat hoeft ook niet met de PI3. Want deze draadloze in-ear hoofdtelefoon stelt je in staat om je favoriete muziek overal te luisteren met een vol, krachtig geluid.

De dual drivers scheiden het hoog van het laag, wat het geluid nog beter maakt, gecombineerd met de nieuwe aptX codec waardoor je draadloos in hoge kwaliteit kunt genieten. En dat voor 8 uur lang op een lading. En als hij leeg is, laad je er in 15 minuten voor maar liefst twee uur aan luisterplezier bij.

PI4 in-ear

Is noise-cancelling een belangrijke eigenschap voor jou bij het aanschaffen van een in-ear hoofdtelefoon? Dan is de PI4 er zeker een om te overwegen. Met de 14 millimeter drivers die ontwikkeld zijn door hetzelfde team achter de 800 Diamond Series Speakers, weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct aanschaft die muzikaal niet zal teleurstellen.

De batterij gaat maar liefst twaalf uur mee en in vijftien minuten laden heb je er drie extra luisteruren bij. Een ideale reisgenoot dus, zelfs voor de langste vluchten.

PX5 koptelefoon

Voor de on-ear liefhebber is de Bowers & Wilkins PX5 een geweldige koptelefoon die fantastisch geluid weet te bieden. De koptelefoon is licht en compact en levert de geluidskwaliteit die je gewend bent van dit prestigieuze merk.

De 35mm drivers zijn ontwikkeld en afgestemd door hetzelfde team dat de 800 Diamond Series op de markt hebben gebracht. Daarnaast zit de PX5 vol met slimme technologie. Zodra je de koptelefoon afdoet, stopt de muziek. Zet je hem weer op? Dan start je muziek automatisch weer.

De batterij gaat langer mee dan een volledige dag, namelijk 25 uur achter elkaar. En is de batterij leeg? Dan laad je er in vijftien minuten voor maar liefst vijf uur aan speeltijd bij.

PX7 koptelefoon

De koptelefoon van Bowers & Wilkins PX7 is het paradepaardje onder de koptelefoons. Met drivers van 46, 3 millimeter zijn het de grootste die in een koptelefoon van het merk te vinden zijn. En met de Adaptive Noise Cancelling houd je geluiden van buiten daar waar ze horen, zodat jij kunt genieten van je muziek.

De speeltijd is maar liefst dertig uur. Je zal dus vrijwel nooit met een lege batterij komen te zitten. Daarnaast laadt hij ontzettend snel weer op. Net zoals de PX5 kun je er in vijftien minuten vijf uur speeltijd bij laden.