AudioQuest

De prioriteiten van het Amerikaanse kabelmerk AudioQuest zijn dezelfde als bij de oprichting in 1980: ervaring uit de praktijk is belangrijker dan theorie. Daarom is de geschiedenis van AudioQuest gebaseerd op evolutie en ontwikkeling op basis van luistertests. Een kenmerk van AudioQuest is dat de kabels meerdere, apart geïsoleerde geleiders hebben. Tegenwoordig is AudioQuest de grootste Amerikaanse kabelfabrikant en wordt het merk wereldwijd geprezen.

Resultaat 1–24 van de 90 resultaten wordt getoond

AudioQuest is opgericht in 1980 door Bill Low, een fabrikant van audio/video kabels, digitaal-naar-analoge converters, koptelefoons en andere kwaliteit verhogende audio/video accessoires. Het bedrijf is gevestigd in Irvine, Californië, maar heeft ook kantoren in Nederland en levert aan ongeveer 65 landen.

De historie van AudioQuest

Bill Low, legt uit dat zijn keuzes op het gebied van hi-fi en kabels gericht zijn op het creëren van maximaal genot uit muziek. “Alles wat ik heb geleerd over hi-fi of kabels is puur het resultaat van het verlangen om high te worden op muziek.”

Bill ontdekte al snel dat het geluid van audiosystemen afhangt van de kabels die de componenten met elkaar verbinden. Door de kwaliteit van de kabels te verbeteren, verbetert ook de geluidskwaliteit AudioQuest werd dan ook opgericht met de gedachte om op innovatieve manieren verbeterde kabels, connectoren en accessoires te ontwikkelen.

Tegenwoordig is AudioQuest nog steeds bekend en erkend om zijn analoge en digitale kabels. Maar nu is het aanbod verder uitgebreid met andere productcategorieën, zoals de DragonFly USB digital-naar-analoog converter/koptelefoon versterker.

Het prestigieuze merk heeft meerdere prijzen gewonnen, zoals de Stereophile’s ‘Computer Audiophile Product Of The Year’ in 2012, ‘Budget Component Of The Year’ in 2012, AudioStream’s ‘Greatest Bits’ en WhatHiFi’s ‘Product of the Year’ in 2014.

The DragonFly: high-performance audio voor je computer

AudioQuest bracht in 2012 The Dragonfly op de markt, een kleine USB DAC die een revolutie in high-end audio ontketende. Zelfs grotere DAC’s worden uitgedaagd door dit kleine wonder op audiogebied.

Van de DragonFly zijn momenteel twee verschillende versies te verkrijgen, de ‘black’ versie en de ‘red’ versie.

Dragonfly black

De Dragonfly black heeft in de afgelopen jaren een mooie evolutie doorgaan. De originele versie was een ware revolutie op het gebied van DAC’s: een koptelefoon versterker in de vorm van een USB-stick was vrijwel ondenkbaar. Daarnaast is de grote eenvoud waarmee je jouw geluidskwaliteit kunt verbeteren een belangrijke factor in het succes. Deze factoren zorgden ervoor dat de DragonFly in 2012 uitgeroepen werd tot product van het jaar door WhatHiFi.

Nu, bijna tien jaar later en meerdere versies verder, heeft AudioQuest, ondanks de nijpende concurrentie, een nieuwe variant van het succesvolle product uitgebracht. Deze heeft de compatibiliteit en de geluidskwaliteit naar nieuwe hoogtes gebracht, terwijl de prijs van dit unieke product omlaag is gegaan.

Wat deze nieuwe versie extra interessant maakt, is dat hij tot 77% minder stroom verbruikt dan zijn vorige versie. Als gevolg daarvan is hij uitstekend compatible met smartphones en tablets, in tegenstelling tot oudere modellen die nogal veel energie gebruikten, waardoor je batterij veel sneller leeg raakte. Om de Dragonfly op je smartphone of tablet te gebruiken heb je wel een aparte adapter nodig.

De DragonFly Black biedt analoge controle over het volume en laat door middel van LED’s in verschillende kleuren zien welke bestandsgrootte er afgespeeld wordt: groen voor 44.1 kHz bestanden, blauw voor 48 kHz, amber voor 88.2 kHz en magenta voor 96 kHz.

Om de USB-connector vrij te houden van stof- en vuildeeltjes komt de DragonFly met een plastic dopje en een lederen etui die jouw DAC beschermen in je broekzak of tas, zodat je er nog lang van kunt genieten.

De originele DragonFly was een meesterlijk product, maar met de DragonFly black laten AudioQuest zien dat het bedrijf blijft innoveren. De DragonFly haalt direct meer prestaties uit je koptelefoon of speakers. Je ervaart meteen na het inpluggen een warmer, meer gecontroleerd en krachtiger geluid. Zelfs bij een relatief lage kwaliteit audio is deze verbetering merkbaar aanwezig.

DragonFly Red

Als je alleen genoegen neemt met het allerbeste, dan kun je ook kiezen voor de premium versie, de DragonFly Red. Hier leg je ongeveer het dubbele van de DragonFly Black voor neer.

Daar krijg je echter wel een verhoogde output voor terug van 2,1 volt, in tegenstelling tot de 1,2 volt van de Black versie en een DAC-chip die een hogere geluidskwaliteit kan leveren en digitale volumeregeling, 64-bit, in tegenstelling tot de analoge volumeregeling.

In de praktijk merk je dat er een grote soundstage (ruimtelijkheid) ontstaat en dat er veel meer controle is in de manier waarop de geluidsweergave tot stand komt. Dat is een eigenschap die voor de échte audioliefhebber een must is en ervoor zorgt dat je urenlang onvermoeid kunt blijven luisteren.

AudioQuest Nighthawk Hoofdtelefoon

Waar het verbeteren van audio door middel van kabels en DAC’s door AudioQuest inmiddels goed bekend is, hadden ze nog geen naam verworven met het produceren van hun eigen koptelefoons.

De NightHawk bracht daar verandering in en zette gelijk hoog in met een high-end koptelefoon gericht op de echte audioliefhebber. Ze gingen de strijd aan met merken zoals Sennheiser en Shure, gevestigde namen in de industrie.

De karakteristiek van de Nighthawk is dat hij een erg fijne geluidssignatuur heeft, die niet snel struikelt over een bepaalde muziekstroom. Hij gaat overal erg goed mee om en is erg vergeeflijk, in de beste zin van het woord.

Hierdoor is de NightHawk een genot om langdurig naar te luisteren, zonder dat je ‘luistermoe’ wordt. Voor elke muzieksmaak valt er in de NightHawk een hoop om van te genieten. Houd je ervan om vele verschillende soorten muziek te luisteren? Dan zal deze AudioQuest koptelefoon jou op je wenken bedienen met een prachtige geluidsweergave, naar welk genre je ook luistert.

Kabels van AudioQuest

Als er iets is waar AudioQuest naam mee heeft gemaakt sinds de oprichting in 1980, dan is het wel het leveren van high-end audio & video kabels voor je hi-fi apparatuur. Of je nu een doorgewinterde audiofiel bent die het maximale uit zijn audio wil halen of net begint met het samenstellen van een mooie set met losse componenten, AudioQuest heeft producten die binnen jouw wensenplaatje passen.

Goede kabels maken een groot verschil in de geluidservaring. De invloed van goede audiokabels is niet te onderschatten. Net zoals een kwalitatieve versterker en een hoogwaardige speaker, is ook een high-end kabel van enorme waarde. Een systeem is ten slotte zo goed als zijn zwakste schakel.

Uiteraard adviseren we je graag over de kabel die het beste bij jouw set past, maar hieronder lichten we een aantal kabels uit van AudioQuest.

AudioQuest Rocket 22

De AudioQuest Rocket 22 is een flexibel en goed gebalanceerde audiokabel die op een groot aantal systemen is toe te passen. Het is het opstapje van de Rocket 11, die de WhatHiFi Accessoires Award won in 2018.

Qua uiterlijk hebben ze veel gelijkenissen, maar in de Rocket 22 worden nog hoogwaardigere materialen gebruikt om de geluidskwaliteit naar een nieuw niveau te brengen. Het is dan ook een kabel die je de tijd moet geven, de kwaliteiten van deze kabel komen op langere termijn goed naar voren.

Na enkele dagen luisteren komt de kabel steeds meer tot leven en beginnen de sonische kwaliteiten eruit te springen. Ruimtelijk, gedetailleerd en verfijnd.

AudioQuest Rocket 44

Uiteraard is bij een merk zoals AudioQuest ‘the sky the limit’. Met de Rocket 44 haal je een immense verbetering van de geluidskwaliteit ut jouw set. Als je niet snel overtuigd bent van de waarde van kabels, dan is de Rocket 44 in staat om je mening te veranderen.

De dikke koperen geleiders laten zien dat de AudioQuest Rocket 44 een hoogwaardige kabel wilde produceren en dat is meer dan gelukt. Hiermee breng je nieuw leven in je Hifi-audio, zelfs wanneer je denkt dat je de maximale potentie van je set hebt bereikt.

Netfilters AudioQuest

Wat veel mensen niet weten, is dat er op het stroomnet in de meeste woningen veel vervuiling zit en dat dit een negatieve impact heeft op de geluidskwaliteit van je audio-installatie. Een netfilter kan deze vervuiling elimineren.

AudioQuest Niagara 3000

AudioQuest biedt met de Niagara 3000 een professioneel netfilter aan dat specifiek gemaakt is om te gebruiken in combinatie met moderne versterkers met een hoog vermogen. Maar dit netfilter heeft daarnaast een andere interessante functionaliteit: in plaats van de stroomafname te beperken, is de Niagara 3000 in staat om een extra boost te geven.

De Niagara 3000 kwam niet zomaar tot stand, daar ging meer dan 20 jaar research aan vooraf. Zo is een product ontstaan waarmee audiofielen, opnamestudio’s en professionals in de audio-industrie het maximale uit hun audiosysteem kunnen halen, zonder negatieve impact van vervuilde netspanning.

AudioQuest Niagara 5000

De kwaliteit van audiocomponenten is de afgelopen jaren steevast toegenomen. Versterkers, speakers en zelfs streaming apparatuur, de kwaliteit en capabiliteit neemt steeds meer toe. Audio moderniseert.

Maar wat niet is gemoderniseerd, is de netspanning waarmee de apparatuur wordt aangedreven. En dat terwijl de vraag van de nieuwe apparatuur steeds meer stroom vraagt. De apparatuur kan alleen voldoen aan deze vraag als de netspanning optimaal is. De Niagara 5000 weet dit te bewerkstelligen, zelfs voor de audiosets die enorm hongerig naar stroom zijn. Daarom kun je dit product van AudioQuest ook wel het neusje van de zalm noemen op het gebied van netfilters.

Het nadeel van een product zoals deze is dat je er snel verwend van kunt raken. Want zodra je de Niagara 5000 aansluit, hoor je direct het verschil. Een verschil dat zó groot is, dat je waarschijnlijk nooit meer zonder zult willen.