Shows 2020

———————————————

Hegel H30 poweramps met P30 pre-amp, Naim NDX2 streamer en B&W 802D3 Prestige luidsprekers
Dit moet u gehoord hebben…

 

Vanaf 12 februari dagelijks demonstraties met dit bijzondere systeem.
Tot 6 april altijd op afspraak.

—————————————————————————————————————-

(Rotel) Michi voor/eindcombinatie op B&W 800 serie op zaterdag 8 februari 2020

Rotel Michi is terug en dat gaat u horen!

Op zaterdag 8 februari 2020 kunt u vanaf 10 uur tot 17 uur Bij Lexicom MultiMedia in Leidschendam kennis maken met de Rotel Michi producten. Versterkers uit de toplijn van Rotel gekoppeld aan Bowers & Wilkins luidsprekers uit de 800 Diamond series.
Opgesteld staan de P5 voorversterker en de S5 eindversterker van Rotel Michi, tussen de 803 D3 en de 802 D3 luidsprekers. Namens de importeur is een vertegenwoordiger aanwezig om u alles over de Michi lijn te kunnen vertellen.

Om vast een tipje van de sluier op te lichten in het kort enige informatie:

In de P5 voorversterker voeden twee AKM 32-bit DAC’s de analoge klasse A versterker met muziek waarbij niet alleen op de details is gelet, maar ook op timing, ritme en accuratesse voor elke muzieksoort. Niet alleen is integratie in een domotica systeem geregeld met de RS232 en de Ethernetpoort, maar ook MQA decoding is geïmplementeerd en de Michi P5 heeft een MM/MC phono versterker aan boord voor uw geliefde vinyl.

De Michi S5 levert met zijn klasse AB eindversterkers 500 Watt per kanaal in 8 Ohm tot 800 Watt in 4 Ohm. De duaal mono architectuur is gerealiseerd met twee 2.200 VA transformatoren, epoxy gevuld om trillingen tegen te gaan. Maar liefst 32 High Current transistoren staan borg voor accurate timing en ritme, zelfs onder de zwaarste belastingen.

Van het elegante industriële ontwerp van de behuizingen met de kleuren displays aan de voorzijde tot aan de met rhodium beklede luidsprekerklemmen aan de achterkant is elke Michi een lust voor het oog.

Sessies:

sessie 1: 11.00 uur

sessie 2: 13.00 uur

sessie 3: 15.00 uur

U kunt nog steeds deze sessies bijwonen. Ook als u zich nog niet heeft aangemeld.

Aanmelden (gratis):

U kunt zich aanmelden via ons contactformulier. We horen dan graag met hoeveel personen u komt of dat u alleen komt.

U bent (samen met uw partner) van harte uitgenodigd om de presentaties bij te wonen op een voor u geschikte tijd. Het team van Lexicom MultiMedia verwelkomt u graag en zorgt voor een vers gezette kop koffie of thee op zaterdag 1 juni.

Graag tot ziens op 8 februari in Leidschendam bij Lexicom MultiMedia.

———————————————

————————————————————————————————————————————-

Shows 2019

The Chord Company Roadshow op donderdag 19 september 2019

Op donderdagavond 19 september zal importeur Latham samen met Patrick Mitchell van The Chord Company acte de préséance geven bij Lexicom MultiMedia om u alles te vertellen over de laatste producten en technieken van The Chord Company.

Tijdens deze avond zal aandacht besteed worden aan de Ohmic plug versus de normale pluggen en worden diverse kabels uit de hele range van Chord gedemonstreerd. Patrick Mitchell is mede verantwoordelijk voor de demonstraties tijdens de jaarlijkse Bristol Hifi Show. Hij kan en zal u op enthousiaste wijze informeren over een aantal speciale technieken die exclusief door The Chord Company worden toegepast. Zo heeft Chord recent gekozen voor een nieuw type afscherming genaamd XLPE. Ook zijn banaanstekkers en bevestiging naar de kabel zijn verbeterd, wat een grote kwaliteitsstap mogelijk maakte. Chord past al jaren de ARAY techniek toe in hun kabels en daarover zal gesproken worden, mede in relatie tot ethernetkabels en stroomkabels. Tijdens de demonstratie zullen diverse ranges vergeleken worden (C-series/Shawline/Signature/Music).

De avond duurt een kleine 2 uur en start rond 19.00 uur. Aanmelden is niet verplicht maar stellen wij wel op prijs zodat wij u op gepaste wijze welkom kunnen heten. Het belooft een interessante avond te worden mede omdat bijvoorbeeld het controversiële onderwerp over verschil tussen ethernetkabels en stroomkabels aan de orde zal komen.

Voor aanmeldingen kunt u ons contactformulier gebruiken. Graag even aangeven met hoeveel personen u komt (als u niet alleen komt).

 —————————————————————————————–

Cambridge Audio Edge Roadshow, 1 juni 2019

In samenwerking met importeur Dimex laat Lexicom MultiMedia u op zaterdag 1 juni aanstaande genieten van de Edge producten en vertelt u in een drietal sessies alles over de werking, de techniek en de mogelijkheden. Welk model u ook kiest, met Edge bent u er zeker van dat de apparatuur gebruik maakt van de modernste technologie en de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding biedt.

Cambridge Audio zorgt sinds 1968 voor nieuwe standaards in de ontwikkeling en productie van hifi producten, recent resulterend in de toplijn van Cambridge Audio onder de noemer Edge. De Edge lijn bestaat uit een NQ streamer-voorversterker, een Edge W eindversterker, een Edge A geïntegreerde versterker en sinds heel kort de Alva TT platenspeler.

De Alva TT is een primeur en onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal Steven Bowers van Cambridge Audio de specialiteiten nader toelichten. De Alva TT is een direct drive draaitafel waarop gemonteerd een gemodificeerde Rega arm. Het gebruikte element is een high output moving coil zodat Cambridge Audio de Duo phono versterker kan gebruiken en inbouwen. Omdat Cambridge Audio de Alva TT positioneert bij de andere Edge producten zijn zij zelfs zover gegaan dat het element de afrondingen heeft van de Edge serie en in kleur overeenkomt. Speciaal aan de draaitafel is verder de Bluetooth aptX HD implementatie, die het mogelijk maakt de Alva TT overal neer te zetten als er maar een Bluetooth ontvanger in de buurt is. Geen bedrading is nodig, al is die optie wel aanwezig. Een snelle installatie van de Alva TT is gegarandeerd, zodat u bijna direct kunt genieten van uw kostbare verzameling vinyl.

De verwachting is dat de Cambridge Audio Edge NQ en W met de Alva TT zullen spelen in de winkelruimte op Audiovector luidsprekers. De Edge A geïntegreerde versterker speelt in de demoruimte op een andere primeur: de Focal Spectral 40th luidspreker. Laat de kans niet voorbij gaan ook daar uw oor even te luister te leggen.

Cambridge Audio uit England vierde in 2018 het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Een Hoe!!

Om het jubileum te vieren heeft Cambridge Audio Edge ontwikkeld. Prachtige verschijningen die een streep halen door alle saaie behuizingen, naast het uiterlijk ook van binnen het beste bieden waartoe Cambridge Audio engineers in staat zijn en klaar is voor de toekomst. Het resultaat van “50 Years of British Sound”.

In de aanloop naar het 50-jarig bestaan heeft het ontwerpteam de vraag gekregen: “Als wij jullie de tijd geven en de vrije hand, want kun je dan bereiken? Wat kun je maken met 50 jaar ervaring als je begint met een leeg blad?”. Het resultaat is Edge. Verankert in de audio historie van Cambridge, met de beroemde Engelse klank en vanaf de grond opnieuw ontworpen. Het ontwerpteam kreeg de vrije hand in componentkeuzes, gebruik van materialen en technologie, om hun visie op natuurlijk en ongekleurd geluid te verwezenlijken in Edge.

De Cambridge Audio Edge roadshow mag u eigenlijk niet missen als uw hart bij de muziek ligt en u weergave op hoog niveau wilt beleven. De sessies beginnen om 11 uur, 13 uur en 15 uur en duren steeds circa 60 minuten, waarna er voldoende tijd blijft om na te praten en vragen te stellen.

 

Sessies:

sessie 1: 11.00 uur

sessie 2: 13.00 uur

sessie 3: 15.00 uur

U kunt nog steeds deze sessies bijwonen. Ook als u zich nog niet heeft aangemeld.

Aanmelden (gratis):

U kunt zich aanmelden via ons contactformulier. We horen dan graag met hoeveel personen u komt of dat u alleen komt.

U bent (samen met uw partner) van harte uitgenodigd om de presentaties bij te wonen op een voor u geschikte tijd. Het team van Lexicom MultiMedia verwelkomt u graag en zorgt voor een vers gezette kop koffie of thee op zaterdag 1 juni.

————————————————————–

Bowers & Wilkins Formation Roadshow, 15 juni 2019

De spectaculaire Formation producten van Bowers & Wilkins luiden een nieuw tijdperk in van draadloze weergevers voor het streamen van uw muziek. In samenwerking met de importeur van Bowers & Wilkins laat Lexicom MultiMedia u op zaterdag 15 juni aanstaande genieten van de Formation producten en vertelt u in een drietal sessies alles over de werking, de techniek en de mogelijkheden. De sessies beginnen om 11 uur, 13 uur en 15 uur en duren steeds circa 60 minuten, waarna er voldoende tijd blijft om na te praten en vragen te stellen.

Draadloos muziekspelen in hifi kwaliteit door het hele huis, dat is Formation Audio van Bowers & Wilkins, het nieuwe streaming platform van de Engelse luidspreker fabrikant. De exclusieve Formation technologie levert een gelijke kwaliteit is als bekabelde streaming systemen, laat zich snel en soepel installeren met de eigen Bowers & Wilkins Formation App en is binnen een paar minuten vanuit de doos speelklaar. Het design van de Formation producten is een statement in uw interieur. Daarnaast is Formation schaalbaar en uit te breiden tot elke ruimte in uw huis. “Fill any room with superior stereo sound!”.

Maak kennis met de Bowers & Wilkins Formation Duo, de eerste draadloze luidspreker die voldoet aan de meest veeleisende standaarden van Bowers & Wilkins. Duo luidsprekers maken gebruik van de Carbon Dome tweeter-on-top technologie voor een kristalhelder geluid in de hoge tonen en gebruiken hetzelfde innovatieve Continuum conusmateriaal als in de toonaangevende 800 Series Diamond-luidsprekers. Het uiterlijk van de Duo is modern en past qua design in vele leefomgevingen. De optionele voet draagt bij aan de geluidskwaliteit en is in exact dezelfde kleuren uitgevoerd als de Duo voor een sublieme optische impressie. Bowers & Wilkins definieert “draadloze audio” opnieuw!

De Formation Wedge stereo luidsprekerzorgt voor een kamer vullend geluid vanuit een prachtig design. De unieke 120 graden behuizing herschept een stereobeeld vanuit één enkele luidspreker voor een complete ervaring tot in de grootste kamers.

De Formation Barzorgt voor een meeslepende geluidservaring dankzij negen optimaal geplaatste drivers in een speciale centerluidspreker. De Bar zal een thuisbioscoop ervaring bieden in een compact ontwerp, zonder ergens mee tekort te schieten omdat hij over voldoende luidsprekers en vermogen beschikt. Dankzij de combinatie van Foundation technologie en Bowers & Wilkins drivers zit de gehele kamer “recht voor het podium”.

De Formation Bass subwoofergebruikt twee tegenover elkaar geplaatste drivers, krachtige klasse D versterkers en een Dynamic Equalizer voor een nauwkeurige basweergave zonder vervorming. De Formation Bass is accuraat, perfect getimed en zorgt voor een dieper geluid dat u niet alleen kunt horen, maar ook kunt voelen. Hij werkt uiteraard naadloos samen met andere luidsprekers van de Formation Suite. Het moderne ontwerp is geschikt voor superieur geluid en qua design ontworpen om in uw interieur een statement te maken.

Formation Lifestyle Photography

De Formation Audio stelt u in staat uw alle bronnen aangesloten op een bestaande versterker te streamen naar elke Formation weergever in uw huis. Of andersom, de op de Audio aangesloten bronnen kunt u naar een (tweede) Audio streamen die is aangesloten op een willekeurige versterker met luidsprekers of hoofdtelefoon.

De Bowers & Wilkins Formation roadshowmag u eigenlijk niet missen als uw hart bij de muziek ligt en modern design u aanspreekt. Daarom bent u alleen (of samen met uw partner) van harte uitgenodigd om de presentaties bij te wonen op een voor u geschikte tijd. Het team van Lexicom MultiMedia verwelkomt u graag en zorgt voor een vers gezette kop koffie of thee op zaterdag 15 juni.

 

 

———————————————————————————————–

Naim ND555 + 555PS streamer demonstraties bij Lexicom MultiMedia
op zaterdag 16 maart 2019

Naim ND 555, makes digital better

Zaterdag 16 maart a.s. heeft Lexicom MultiMedia het genoegen de beste streaming oplossing van het Britse merk Naim aan u voor te stellen. Ditmaal niet in een volledige Naim opstelling, maar juist gecombineerd met elektronica van een ander merk om te bewijzen dat een Naim apparaat niet eenkennig is. De ND 555 gaat de show stelen met daaraan gekoppeld de 555 PS DR voeding en om het extra spannend te maken neemt importeur Latham Audio zelfs een tweede 555 PS DR mee. Eén voeding voor de analoge elektronica en één voeding voor de digitale techniek in de ND 555. Wat zeker is, is dat u uw CD-speler voorgoed aan de wilgen kunt gaan hangen als u de ND 555 eenmaal hebt beluisterd in een topklasse opstelling.

De top-opstelling bestaat dus niet uit Naim apparaten, Lexicom MultiMedia kiest dit keer voor een combinatie van Luxman en Bowers & Wilkins. De lijnversterker gaat de Luxman C-700u worden, het model dat direct is afgeleid van de C-900u en daarvan techniek erft als ODNF4.0 (only distortion negative feedback) voor een verbeterde signaal/ruisverhouding zonder de dynamiek of snelheid aan te tasten en de LECUA1000 volume regeling voor een optimale kanaalbalans op elk volumeniveau. Met zijn 88 stappen halfgeleider schakelaars is LECUA1000 een unieke ontwikkeling van Luxman, toekomst vast en onverslijtbaar. De C-700u zal de M-700u eindversterker van signaal voorzien. Een 2 maal 120 Watt aan 8 Ohm eindversterker met eveneens ODNF4.0 aan boord. De M-700u is in staat om aan 1 Ohm 840 Watt per kanaal te leveren en dat is gunstig voor de Bowers & Wilkins 802 D3 Diamond luidspreker met zijn soms lage impedantie. De 802 D3 Diamond behoeft nauwelijks introductie, de mastodont van het beroemde merk zal de winkelruimte overvloedig vullen met muziek.

De presentaties vinden plaats op 11 uur, 13 uur en 15 uur, met voldoende tijd om na te praten over de kwaliteiten van de bovenstaande opstelling. De Naim ND 555 road show mag u eigenlijk niet missen als uw hart bij de muziek ligt en u weergave op hoog niveau wilt beleven. Daarom bent u alleen (of samen met uw partner) van harte uitgenodigd om de presentaties bij te wonen op een voor u geschikte tijd. Het team van Lexicom MultiMedia verwelkomt u graag en zorgt voor een vers gezette kop koffie of thee op zaterdag 16 maart. Naim ND 555, digitaal kan niet beter worden!

Tot ziens op zaterdag 16 maart bij Lexicom MultiMedia!

Sessies:

sessie 1: 11.00 uur

sessie 2: 13.00 uur

sessie 3: 15.00 uur

—————————————————————————————

Bowers & Wilkins  Subwoofer Tour bij Lexicom MultiMedia
op zaterdag 3 november 2018

DB Series Subwoofers. Precisie. Nauwkeurigheid. Kracht.

De nieuwe Bowers & Wilkins DB Series bestaat uit drie subwoofers die speciaal zijn ontworpen om een buitengewoon krachtig, strak en levendig basgeluid te produceren. Het zijn de meest krachtige actieve subwoofers die Bowers & Wilkins ooit heeft vervaardigd, voorzien van Aerofoil basdrivers die ook te vinden zijn in de top range 800 Series Diamond.

De DB Series is uitzonderlijk eenvoudig te configureren dankzij een speciale App. Deze App bevat een automatische calibratie die gebruik maakt van de microfoon van de smartphone voor een optimale plaatsing, installatie en probleemoplossing. Dit kan ook gebruikt worden om de output en audio preset modus van de subwoofers te bedienen. De App is beschikbaar voor zowel iOS als Android-apparaten.

Of ze nu ingezet worden als onderdeel van een home cinema systeem of gebruikt worden als krachtige aanvulling op stereo luidsprekers; de nieuwe Bowers & Wilkins DB Series subwoofers zijn de meest geavanceerde, krachtige en best klinkende subwoofers in hun klasse.

Samen met een aantal geautoriseerde Bowers & Wilkins dealers vinden er over de komende tijd verschillende demonstraties van de nieuwe DB Series Subwoofers plaats. Aan de hand van een groot aantal passende demotracks, zal het team van de Bowers & Wilkins Benelux organisatie ‘acte de presence’ geven met een leerzaam verhaal over de meerwaarde van subwoofers; dit in zowel tweekanaals als meerkanaals weergave.

Lexicom – Leidschendam, NL  Zaterdag 3 november 2018

Op deze dag zal Ronald Dijkstra van B&W aanwezig zijn.

Een demonstratie duurt ongeveer 5 kwartier. Om die reden hebben we de sessietijden wat aangepast.

We gaan de subwoofers demonstreren in combinatie met de B&W 700 serie

Sessies:

sessie 1: 11.00 uur

sessie 2: 13.00 uur

sessie 3: 15.00 uur

U kunt nog steeds deze sessies bijwonen. Ook als u zich nog niet heeft aangemeld.
We zien u graag op zaterdag 3 november bij Lexicom MultiMedia

Aanmelden (gratis):
U kunt zich aanmelden via ons contactformulier. We horen dan graag met hoeveel personen u komt of dat u alleen komt.

 

 

———————–